Nova vest
Fudbal

Sreda, 01.12.2010.

12:37

Duel "večitih" u polufinalu Kupa

Branilac trofeja u Kupu Srbije Crvena zvezda igraće u polufinalu protiv Partizana, dok će se Vojvodin sastati sa Slobodom, odlučeno je žrebom u Beogradu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Crvena zvezda i Partizan odigraće prvi meč na stadionu "crno-belih", dok će Sloboda ugostiti Vojvodinu u Lučanima.

Polufinale se igra na dve utakmice, prvi mečevi su na programu 16. marta, a revanši se igraju 6. aprila sledeće godine.

Pobednik Kupa biće poznat posle finalne utakmice koja se igra 11. maja 2011. godine.

Žrebanje je održano u Sport kafeu u Beogradu, a prisustvovali su mu predstavnici Fudbalskog saveza Srbije i klubova učesnika završnice našeg najmasovnijeg takmičenja.

"Kup je lepo takmičenje, jer sa malo utakmica može da se osvoji trofej. To su takmičenja u kojma sam kao igrač voleo da učestvujem, a danas volim da ih pratim", rekao je selektor reprezentacije Srbije Vladimir Petrović Pižon.


Sekretar stručnog štaba Partizana Ljubiša Ranković rekao je da je dobro što će će se u polufinalu sastati "večiti" rivali, pošto će se do kraja sezone igrati ukupno tri derbija. On je istakao da njegov tim želi u prvom meču da ostvari ubedljivu pobedu.

"Biće interesantno jer će se posle mnogo godina igrati dve utakmice u polufinalu. Pored Kupa, i igramo sa Zvezdom na našem stadionu i u prvenstvu. Nadam se da ćemo slaviti i plasirati se u finale", rekao je Ranković.

"Posle prve utakmice nikada niste sigurni da li ste ostvarili dobar rezultat uoči revanša. Mi ćemo pokušati da ostvarimo što veću pobedu na našem stadionu, kako bismo bili mirniji u revanšu", dodao je Ranković.


Tehnički sekretar Crvene zvezde Goran Negić rekao je da su svi u klubu priželjkivali u polufinalu "večitog" rivala da veruje da će crveno-beli odbraniti trofej.

"Mi smo želeli da igramo protiv Partizana, da pokažemo ko je bolji. Treba da se igraju dve polufinalne utakmice, a ekipa koja prodje u finale najverovatnije će osvojiti Kup", rekao je Negić.

"U derbiju se nikad ne zna, oni su nas pobedili na našem terenu u prvenstvu i mislim da im prva utakmica neće doneti nikakvu prednost. Želimo da pobedimo oba meča, Zvezda ide da osvoji trofej, što joj ove godine i pripada", dodao je on.


Sportski direktor fudbalskog kluba Vojvodina Radisav Rabrenović smatra da bi njegovoj ekipi bilo mnogo lakše da je u polufinalu izvukla Partizan ili Crvenu zvezdu, ali da je cilj novosadskog tima da osvoji Kup Srbije.

"Očekuju nas dve teške utakmice, bilo bi nam mnogo lakše protiv Partizana ili Zvezde. Sa Slobodom smo igrali u prvenstvu i bilo nam je jako teško. Ali, cilj Vojvodine je da osvoji Kup. Svaka čast Sevojnu na rezultatima i radu, ali moramo u dve utakmice da ih prodjemo. Mislim da ćemo na proleće mi trijumfovati", rekao je Rabrenović.

Marketing menadžer Slobode Sevojna Ivica Guskić rekao je da je njegovom klubu bilo svejedno sa kim će igrati u polufinalu.

"Sva četiri kluba su podjednakog kvaliteta, mislim da je jedino nama bilo svejedno sa kim ćemo igrati. Pre dve godine smo igrali u finalu, nadam se da će se istorija ponoviti i da ćemo se ponovo boriti za trofej, sa Partizanom ili Crvenom zvezdom", rekao je Guskić.

Guskić je rekao da bi radovi na stadionu u Užicu do 1. marta trebalo da budu završeni i da će Sloboda dočekati Vojvodinu na svom novom terenu. On je u šali dodao da će ponuditi novosadskom timu da promene domaćinstva, ali da misli da oni na to neće pristati.

Na pitanje koga bi više voleo u finalu, Guskić je rekao da bi želeo da igra sa liderom šampionata, jer bi tako finalista Kupa mogao da igra u Evropi.

"Do tada će možda biti poznata situacija u prvenstvu, ali voleo bih onog ko je bliži tituli, pošto bismo, kao pre dve godine, igrali u evropskom takmičenju. Ali, prvo moramo da preskočimo ovu stepenicu", rekao je Guskić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

107 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve