Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 18.11.2010.

18:48

Ferguson “previše star” za penziju

Menadžer Mančester junajteda Ser Aleks Ferguson ponovo se oglasio u vezi sa pričama o njegovom odlasku sa “Old Traforda”.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Godinama u nazad svaka sezona je za 69-godišnjeg stručnjaka “poslednja”, ali Škot ističe da je “previše star” za penziju.

Ferguson je menadžer Junajteda od avgusta 1986. godine, od tada je osvojio 35 titula sa “crvenim đavolima”, ukratko sve što se može osvojiti, a poslom će se baviti sve dok je zdrav.

“Penzija je za mlađe ljude. Ja sam prestar za to, ne bih imao šta da radim. Sve dok me zdravlje služi ja ću nastaviti da radim. Moja porodica će odlučiti o tome”, istakao je Ferguson.

Ferguson je priznao da je “omekšao” kao menadžer ali je i dalje spreman da žestoko kritikuje igrače ukoliko je to potrebno.

“Svet se promenio pa i stav igrača. Bavim se sa mnogo krhkijim ljudima nego pre. Moderni roditelji, koje znapo kao menadžere, su ih razmazili. Oni ih savetuju kako da se ponašaju i izgledaju u javnosti. Moraju biti viđeni sa tetovažama i minđušama. To je drugačiji svet za meni, ali sam se morao prilagoditi”, rekao je Ferguson koji je poznat po povremenim izlivima besa.

“Nema ništa loše u tome kada se ponekad izgubi kontrola, kada proradi temperament, ukoliko su razlozi pravi. Ali to nikad ne ostavljam za sledeći dan, odmah treba reći šta misliš”, dodao je Ferguson.

Mančester junajted je trenutno jedini neporaženi tim u Premijer ligi, ali posle 13 kola ima tri boda manje od lidera Čelsija koji je skupio 28.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve