Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 18.11.2010.

18:36

Pires pola godine u Aston Vili

Francuski fudbaler Robert Pires vratio se u Premijer ligu posle četvorogodišnjeg odsustva pošto je potpisao šestomesečni ugovor sa Aston Vilom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Menadžer Vile Žerar Ulije je u svoje redove doveo bivšeg igrača Arsenala i francuske reprezentacije jer misli da bi on svojim iskustvom mogao da pomogne njegovim izabranicima.

37-godišnji Pires je u poslednja dva meseca trenirao sa Arsenalom, u kojem je pod vođstvom Arsena Vengera odigrao 283 utakmice i postigao 84 gola.

Već u petak počinjem da radim sa novim timom. Ovo je dobra prilika za mene. Srećan sam jer volim engleski fudbal i za mene je važno da se ponovo nađem na terenu, a mislim da mogu već u nedelju da igram“, rekao je Pires, koji bi za Vilu mogao da debituje u nedelju protiv Blekburbna, „Kao i ja i Ulije je zadovoljan, a ja želim da ovom mladom timu pomognem svojim iskustvom“.

Pires je sa Arsenalom osvojio dve titule u Premijer ligi i tri FA kupu, a sa reprezentacijom je trijumfovao na Svetskom prvenstvu 1998. godine i dve godine kasnije na Šampionatu ’starog kontinenta’.

Boje londonskog klupa Pires je nosio do 2006. godine, kada je prešao u Viljareal, sa kojim mu je istekao ugovor na kraju prošle sezone, a španski klub nije želeo da ga obnovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve