Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 18.11.2010.

09:43

Portugal - prvak Evrope i sveta 4:0

Fudbalska reprezentacija Portugala nanela je svojim komšijama, selekciji Španije, najubedljiviji poraz od 1963. godine, bilo je 4:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Na ’Stadionu svetlosti’ u Lisabonu domaćin je ’pregazio’ aktuelne šampione sveta i Evrope, a pobeda u prijateljskom susretu dovoljno je ubedljiva da bi mogla da izleči rane Portugalaca koje su Španci savladali na svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Visente del Boske, posle poraza od Argentine (4:1) i muka sa Škotima u kvalfikacijama, ima novi problem, Bentov tim je postigao četiri gola, bio znatno bolji, a osim prilike Vilje i petnaestominutne terenske dominacije Španaca sredinom drugog poluvremena, svetski prvaci pokazali su malo.

Domaćin je poveo u poslednjem minutu prvog poluvremena, šut Kristijana Ronalda Kasiljas je odbranio ali je Karlos Martins sa desetak metara bio precizniji.

Posle četiri minuta igre u nastavku autogolom Serhija Ramosa Portugal je stigao do 2:0, da bi dobru loptu danija iskoristio Helder Postiga za 3:0 u 68. minutu.



U poslednjih deset minuta Španci su propustili dve dobre prilike a Ugo Almeida pogodio za konačnih 4:0 u samom finišu meča.

Sigurno nismo mogli da odigramo gore od ovoga,“ kratko i jasno je opisao debakl svog tima Visente del Boske, „Nema opravdanja, igrali smo lenjo i zaslužili poraz.

Zaslužili smo pohvale, cela ekipa i Paulo Bento,“ rekao je posle utakmice raspoloženi Kristijano Ronaldo, “Nema u fudbalu nikakve magije, sve je jednostavno, dobro smo radili, dobro odigrali, dobar smo tim.“

Meč će ostati upamćen i po momentu kada je Nani pokvario majstorski gol Kristijana Ronalda. Ronaldo se poigrao sa odbranom Španije i uputio udarac koji je išao u gol, ali je Nani natrčao i glavom zakucao loptu u mrežu. Pogodak je poništen pošto je krilni igrač Junajteda bio u ofsajdu, što je izazvalo besnu reakciju Kristijana Ronalda koji je, između ostalog, bacio kapitensku traku na travu.



Portugal: Eduardo (od 50. Rui Patrisio) - Žoao Pereira, Bruno Alveš, Rikardo Karvaljo (od 46. Pepe), Bosingva - Žoao Mutinjo, Raul Meireleš, Karlos Martins (od 62. Manu Fernandes) - Nani (od 87. Mačado), Helder Postiga (od 75. Ugo Almeida), Kristijano Ronaldo (od 46. Dani)

Španija: Kasiljas - Serhio Ramos, Pike (od 46. Marčena), Pujol (od 72. Arbeloa), Kapdevilja - Fabregas (od 46. Ćavi), Buskets, Ćabi Alonso (od 57. Ljorente) - David Silva, Vilja (od 46. Fernando Tores), Inijesta (od 57. Kasorla)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve