Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 15.11.2010.

16:35

Da li bi se ovo dogodilo Murinju?

Real Madrid pobedio je u nedelju Sporting u Hihonu sa 1:0 i tako sa 29 bodova zadržao vodeću poziciju u španskom fudbalu.

Izvor: Aleksa

Autor: Aleksa

Default images

Portugalac Žoze Murinjo nastavio je sa sjajnim rezultatima, ali njegova dva bivša kluba su, takođe u nedelju, posustala.

Ekipu Čelsija je na ‘Stamford Bridžu’ nadigrao i ponizio Sanderlend sa 3:0, a Inter je, nominalno takođe kod kuće, poražen od gradskog rivala Milana sa 1:0.

Murinjo je za sada neporažen u madridskom Realu i sa skorom od devet pobeda i dva remija u Primeri oborio je rekord Pepa Gvardiole koji je u debitantskoj sezoni na startu takođe imao devet pobeda ali i jedan poraz.

Postavlja se logično pitanje da li bi se nedeljni rezultati dogodili Čelsiju i Interu da je na klupi sedeo harizmatični Portugalac? Pitanje jeste hipotetičko, ali sa druge strane ima i odgovor – ne bi.

Naime, Murinjo je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri zabeležio samo jedan poraz na svom terenu kada su u pitanju mečevi u domaćem prvenstvu. Bilo je to sada već davne 2002. godine kada je sa Portom izgubio od Beira Mara sa 3:2. Od tada, pa do danas, fantastični Portugalac je odigrao 141 (38 sa Portom, 60 sa Čelsijem, 38 sa Interom i za sada pet sa Real Madridom) meč kao domaćin i nikada nije izgubio što je rekord koji će teško biti oboren.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

4 h

U fokusu

Vidi sve