Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 15.11.2010.

14:11

Orlovi: Vidiću gol, Lazoviću titula

Među srpskim fudbalerima koji igraju po Evropi, proteklog vikenda najviše su se istakli Nemanja Vidić i Danko Lazović.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Zenit je osvojio drugu titulu prvaka Rusije, a Lazović je bio strelac prvog gola u ubedljivoj pobedi nad Rostovom.

Nemanja Vidić doneo je, pogotkom u finišu meča, bod Junajtedu na gostovanju Aston Vili. Strelac, između ostalih, bio je i Srđan Baljak čiji se Duizburg bori za plasman u Bundesligu.

Od srpskih fudbalera u Engleskoj najuspešniji je bio Nemanja Vidić čijim je pogotkom glavom u 85. minutu Mančester Junajted osvojio bod na gostovanju Aston Vili (2:2). Vidić je takođe zaradio i žuti karton.



Nenad Milijaš
vratio se u prvi tim Vulverhemptona, za koji je odigrao svih 90 minuta u porazu na domaćem terenu od Boltona (2:3). Aleksandar Kolarov i Nikola Žigić igrali su jedan protiv drugog u meču između Mančester Sitija i Birmingema koji je završen bez golova. Kolarov je u igri proveo 81 minut, dok je Žigić igrao do 65. minuta.

Najgore je prošao Branislav Ivanović čiji je Čelsi, posle odlaska pomoćnog trenera Reja Vilkinsa, doživeo težak poraz na domaćem terenu od Sanderlenda – 0:3. Ivanović je svih 90 minuta bio na terenu, zaradivši žuti karton. Milan Jovanović je sa klupe posmatrao novi neuspeh Liverpula, ovaj put na gostovanju Stouku (0:2). Goran Lovre, bio je strelac prvog gola u pobedi Barnslija nad Ipsvičem od 3:1.

 

Španija: Lekićev prvenac u Kupu, Italija: Igrali samo Stanković i Ljajić

Dejan Lekić konačno se upisao u strelce u dresu Osasune, na susretu Kupa Kralja sa Deportivom. U ligaškom porazu od Atletika, Lekić je igrao poslednjih 20 minuta. Ivan Obradović odigrao je ceo meč za Saragosu koja je poražena od Sevilje, za koju nije nastupao Ivica Dragutinović.

U Italiji su samo dvojica srpskih fudbalera zabeležili nastupe. Dejan Stanković je odigrao ceo meč u porazu Intera u gradskom derbiju sa Milanom (0:1). Fiorentina je savladala Ćezenu minimalnim rezultatom, a Adem Ljajić je u igru ušao u 41. minutu umesto povređenog Mutua. Miloš Krasić je, posle odrađene suspenzije, preskočio derbi Juventusa i Rome zbog manje povrede, a za Bolonju nije nastupao novopečeni reprezentativac Ivan Radovanović. Na teren nisu izlazili ni Nenad Tomović i Boško Janković (Đenoa), kao ni Dušan Basta (Udineze).

Nemačka: Povreda Kačara, novi pogodak Baljka

Neven Subotić bio je standardan u novoj pobedi lidera Bundeslige, Borusije iz Dortmunda, ovaj put nad Hamburgerom – 2:0. Ipak, derbi je obeležila i povreda Gojka Kačara u 34. minutu, zbog koje će pauzirati nekoliko nedelja. Zdravka Kuzmanovića nije bilo u timu Štutgarta zbog povrede. U Cvajti, Srđan Baljak se ponovo upisao u strelce, po šesti put u ovoj sezoni. Baljak je odmah zatim zamenjen pošto je Duizburg ostao sa desetoricom na terenu, pa je srpski napadač morao napolje. Minhen 1860 je na gostovanju Kotbusu igrao bez golova, a Antonio Rukavina je odigrao ceo meč. Aleksandar Ignjovski odigrao je prvo poluvreme, posle čega ga je zamenio Đorđe Rakić. Danijel Aleksić je bio na klupi Grojter Firta na remiju sa Augzburgom.

U Francuskoj Ligi 1, od srpskih igrača meč je odigrao samo Danijel Ljuboja za Nicu, koja je izgubila na gostovanju od Liona sa 1:0, dok je Nemanja Pejčinović još uvek povređen. Nenad Džodić vratio se na klupu Monpeljea, kao i Nenad Kovačević koji je bio u protokolu Lensa. Milan Biševac nije igrao pošto je meč Valensijen – Sent Etjen odložen zbog lošeg vremena. Vujadin Savić je bio na klupi Bordoa, dok Branka Lazarevića nije bilo u timu Kaena. U drugoj ligi, Filip Đorđević je za Nant igrao 82. minuta na gostovanju Anžeu 1:1.

Bojan Jorgačević bio je na golu Genta u derbiju sa Anderlehtom koji je slavio sa 2:1. Nemanje Rnića nije bilo na terenu, kao ni Stefana Šćepovića u Brižu.

Ajaks je poražen od AZ Alkmara, a za ’kopljanike’ Miralem Sulejmani igrao je tek od 77. minuta . Poraz Ajaksa, iskoristio je PSV koji je savladao Ekselsior sa 4:2, ali Jagoš Vuković nije igrao za ’filipsovce’. Groningen je poražen od Heraklesa sa 3:0, a Dušan Tadić je posle blede partije zamenjen u 66. minutu. Vitese je bio ubedljiv protiv VVV Venla (5:1) i Nemanja Matić i Slobodan Rajković su odigrali po 90 minuta. Filip Đuričić nije igrao za Herenven, dok je Nemanja Gudelj odigrao poslednjih pet minuta za Bredu.

U Grčkoj, Marko Pantelić odigrao je prvo poluvreme za Olimpijakos posle kojeg je susret sa Ergotelisom prekinut jer je teren bio poplavljen, pa će drugo poluvreme naknadno biti odigrano. Vladimir Ivić propustio je pobedu PAOK-a nad AEK-om. Aleksandar Simić igrao je 59. minuta za Larisu, dok je Neven Marković odigrao drugo poluvreme za Kerkiru.

Apolon je slavio minimalnim rezultatom protiv Enozisa, a jedini pogodak postigao je Miljan Mrdaković. Ivan Jovanović i Nenad Mirosavljević igrali su u ubedljivom trijumfu APOEL-a nad A.P.O.P-om.

Rusija: Lazoviću gol u proslavi titule

U šampionatu Rusije, Zenit je obezbedio titulu dva kola pre kraja. Zenit je titulu proslavio tako što je gostujući Rostov ispratio sa pet golova u mreži. Prvi pogodak postigao je Danko Lazović, pogotkom iz penala u 39. minutu, koji je sam izborio. Lazović je zamenjen u 58. minutu, dok je Aleksandar Luković odigrao svih 90.



U gostujućoj ekipi, na golu je bio Dejan Radić, dok je Dušan Anđelković na terenu bio svih 90 minuta. Nikole Petkovića nije bilo u remiju Toma, dok je Đorđe Jokić odigrao ceo meč. Marko Lomić je pauzirao za Dinamo iz Moskve, kao i Mitar Peković (Anži). Naljčik je izvukao bod u Moskvi protiv CSKA (1:1). Za goste su dobro odigrali Milan Jovanović i Jovan Golić, dok je Zoran Tošić odigrao samo poslednja tri minuta za drugoplasirani CSKA. Nenad Đorđević bio je standardan u ekipi Krila Sovjetov, dok je Stevica Ristić postigao gol za Amkar iz Perma na gostovanju Saturnu. Nikola Valentić je odigrao ceo meč za Sibir, koji će ispasti iz lige, uprkos remiju sa Lokomotivom iz Moskve.

U Ukrajini, Jovan Marskoski bio je strelac za Vorsklu u pobedi od 6:2 nad Iljčivecom. Đorđe Lazić je igrao za Metalurg, a Igor Duljaj za Sevastopolj protiv Metalista, za koji su nastupali Milan Obradović i Marko Dević. Po 90 minuta zabeležili su i Slobodan Marković i Željko Ljubenović (Tavrija), kao i Ivan Milošević (Karpati).

Protekle nedelje Sion je u sredu u gostima dobio Grashopers sa 4:0, da bi zatim bio poražen kod kuće od slabog Sent Galena sa 2:0. U pobedi nad Grashopersom Dragan Mrđa je bio dvostruki strelac, dok je Goran Obradović postigao četvrti pogodak. Proteklog vikenda, za Cirih su nastupali Milan Gajić i Dušan Đurić.

Ivan Ergić igrao je do 79. minuta za Bursu koja je doživela prvi poraz od kuće, od Trabzona sa 2:0. Milana Stepanova nije bilo u ekipi.

Brojne kolonije srpskih igrača u Rumuniji, Poljskoj, Slovačkoj i Mađarskoj, uglavnom su igrale standardno u svojim klubovima. U strelce su uspeli da se upišu Igor Popović za Temišvar, Aleksandar Vuković za Koronu, Vuk Sotirović za Slask, Ivan Đoković za Košice i Milan Perić za Kapošvar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve