Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.11.2010.

10:21

Ćosić još pet godina u Moskvi

Jedan od najtalentovanijih štopera Evrope Uroš Ćosić potpisao je novi ugovor sa moskovskim CSKA.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kapiten omladinske selekcije Srbije i izdanak Zvezdine fudbalske škole obavezao se na petogodišnju vrednost “armejcima”.

“Zaista sam prezadovoljan. Nisam očekivao da će mi čelni ljudi CSKA ponuditi ovako dobar ugovor. Dugo su pratili moje igre i u reprezentaciji i u drugom timu Moskovljana, tako da sam očigledno ispunio sva očekivanja”, kaže Ćosić.

Dobre igre štopera, koga mnogi porede sa Nemanjom Vidićem, nisu promakle ni skautima iz Italije i Španije. Međutim on je ipak odlučio da ostane u Moskvi.

“Bilo je i drugih primamljivih ponuda iz Evrope. Osećam obavezu prema CSKA. Oni su me istrpeli zbog povrede kada sam pauzirao četiri meseca. Polako se priključujem radu prvog tima i u januaru ću sa njima na pripreme, Mislim da nikako nisam pogrešio u izboru sredine. Ovde imam priliku da napredujem. Za CSKA sada igra Zoran Tošić, pre njega ovde je igrao i Miloš Krasić koga obožavaju u Rusiji”, tvrdi Ćosić.

Iskusni trener Dik Advokat, tražio je od ruske federacije da zatraži papire, kako bi mladi fudbaler zaigrao za reprezentaciju Rusije.

“Nisam se ni jednog trenutka dvoumio. Rođen sam u Srbiji, kapiten sam omladinske reprezentacije, svi su me lepo prihvatili i moja želja je da igram samo za srpsku reprezentaciju. Rusi su to razumeli, ali ne odustaju”, ističe Ćosić.

Ovaj momak je pre mesec dana napunio 18 godina. Fudbalsku karijeru počeo je u Crvenoj zvezdi i kaže da mu je neostvarena želja da u crveno-belom dresu istrči na teren prepune Marakane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve