Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 08.11.2010.

18:51

Strelci Ljuboja, Tošić i Panta

Proteklog vikenda srpski fudbaleri u evropskim ligama nisu bili efikasni kao prethodnog, ali su ponovo imali zapaženu ulogu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Što se tiče liga "petice", samo je Danijel Ljuboja bio strelac za Nicu u Francuskoj, dok su Nenad Milijaš i Nikola Žigić bili asistenti u Premijer ligi.

Strelac je bio i Zoran Tošić za CSKA, Marko Pantelić za Olimpijakos, Vuk Sotirović za poljski Slask, kao i četiri "Mađara" – Dušan Vasiljević, Aleksandar Alempijević, Vladan Čukić i Goran Marić.

Engleska

Mančester junajted je naveći dobitnik posle 11. kola Premijer lige jer je jedini zabeležio pobedu od ekipa koje se bore za titulu. Nemanja Vidić je kao kapiten predvodio "crvene đavole" u tesnoj pobedi protiv Vulverhemptona (2:1) za koji je odlično odigrao Nenad Milijaš koji je "namestio" izjednačujući pogodak.

Ceo meč odigrao je Nikola Žigić koji je posle vazdušnog duela omogućio gol Džeromu, prvi u remiju Birmingema sa Vest Hemom (2:2). Lider Čelsi neočekivao ne poražen na "Enfildu" od Liverpula 2:0, a Branislav Ivanović nije nastavio sa sjajnim igrama iz prethodnih mečeva, nije uspeo da zaustavi Fernanda Toresa koji je pored njega postigao drugi gol na meču. Milan Jovanović nije učestvovao u velikoj pobedi "redsa". Na teren se vratio Aleksandar Kolarov koji je odigrao poslednja dva minuta u sigurnoj pobedi Mančester sitija nad VBA (2:0).

Španija

U Španiji je ovog vikenda u 10. kolu od srpski fudbalera nastupio reprezentativni bek Ivan Obradović koji je odigrao drugo poluvreme u prvom trijumfu Saragose u ovoj sezoni (3:2 protiv Maljorke). Osasuna je bila ubedljiva protiv Erkulesa (3:0), a Dejan Lekić meč je odgledao sa klupe. Sevilja Ivice Dragutinovića igra u ponedeljak veče derbi sa Valensijom.

Italija

U Seriji A nastupio je igrač više. Fiorentina Siniše Mihajlovića je savladala Kjevo (1:0), a Nikola Gulan igrao je poslednja tri minuta, dok Adem Ljajić nije ulazio u igru. Bolonja je dobila Leće (2:0) sa Ivanom Radovanovićem koji je igrao do 71. minuta kada je izašao posle lakše povrede. Nenad Tomivić (Đenoa) nije ulazio u igru, Miloš Krasić (Juventus) je odrađivao drugi meč suspenzije, dok je Dejan Stanković (Inter) povređen.

Nemačka

Borusija Dortmund suvereno vlada Bundesligom, a Neven Subotić odlično je komandovao odbranom "milionera" u ubedljivom trijumfu protiv Hanovera (4:0) u gostima u 11. kolu. Štutgart je deklasirao Verder Bremen (6:0) što je dokaz da se "švabe" vraćaju u igru, ali Zdravko Kuzmanović nije uspeo da postigne ili namesti bar jedan gol u poslednjih 15 minuta koliko je igrao. HSV se namučio dok je savladao Hofenhajm (2:1), a do 80. minuta na terenu je bio Gojko Kačar.



U "Cvajti" Antonio Rukavina, Đorđe Rakić i Aleksandar Ignjovski su bili standardni u pobedi Minehna 1860 nad Ahenom (2:1), s tim što je Rakić izašao u 83. minutu posle odlučujućeg gola Lauta. Poslednjih deset minuta nije igrao Dejan Aleksić za Grojter Firt koji je poražan u Duizburgu (2:0), dok je u 63. zamenjen Ranisav Jovanović iz Fortune.

Francuska

U veoma izjednačenoj Ligi 1 strelac ovog vikenda u 12. kolu bio je Danijel Ljuboja koji je u 18. minutu postigao prvi od dva gola u pobedi Nice protiv Tuluza. Monpelje je izgubio u Lansu (2:0), a Nenad Džodić igrao je do 70. minuta i zaradio žutu karton. Arl je bio bolji od Kaena (3:2) na čijoj je klupi sedeo Branko Lazarević. I Vujadin Savić je bio rezervista u timu Borda koji je z 86. minutu osvojio bod protiv Valensijena standardnog Milana Biševca.

Rusija

Premijer liga nalazi se u samoj završnici, tri su kola do kraja, a Zenit ima velikih devet poena prednosti ispred CSKA i Rubina koji kao i tim iz Sankt Peterburga su odigrali po meča menje. Zenit je proteklog vikenda sa 5:2 slavio u Novosibirsku, a odlično je odigrao Aleksandar Luković, dok Danko Lazović nije bio efikasan tokom 77 minuta na terenu. Gol, svoj treći na 11. meču, postigao je Zoran Tošić u trijumfu CSKA nad Kriljima Nenada Đorđevića (90') sa 4:3.



Đorđe Jokić, Nikola Petković
(Tom) i Dušan Anđelković (Rostov) igrali su po 90 minuta za svojeekipe, dok je Jovan Golić odigrao poslednjih 15 minuta za Spartak Naljčik. Marko Lomić je remi Dinama u Rostovu gledao sa klupe.

Holandija

Zapažen učinak nisu imali ni igrači u zemlji "lala". Ajaks je neočekivano poražen od Den Haga (1:0) na svom terenu, a Miralem Sulejmani nije doneo preokret u igri svog tima u drugom poluvremenu. Nemanja Matić i Slobodan Rajković igrali su ceo meč u remiju Vitesea sa AZ Alkmarom, a marić je zaradio i žuti karton. Do poslednjih deset minuta na terenu je bio i Nemanja Gudelj u porazu Brede od Groningena (2:1) za koji je 86 minuta igrao Dušan Tadić. PSV je pobedio Utreht 2:1, a Jagoš Vuković nije bio ni na klupi.

Grčka, Belgija, Turska, Ukranija, Švajcarska, Poljska, Mađarska

Marko Pantelić igrao je 20 minuta za Olimpijakos i postigao četvrti gol u pobedi od 5:0 nad Panioniosom. Vuk Sotirović doneo je Slasku minimalnu pobedu nad domaćim Belhatovom u Poljskoj gde se Legija standardnog Miroslava Radovića vratila u borbu za titulu. Bivši igrač Partizana bio je jedan od najboljih u pobedi nad liderom Jagielonijom. Miloš Ninković odigrao je drugo poluvreme u neočekivanom porazu kijevskog Dinama od Oblona (2:0) na svom terenu, dok je Vladimir Dišljenković u 28. minutu napustio gol Metalista u porazu od Tavrije (3:2) posle dva primljena gola.



Milan Stepanov odigrao je ceo meč za Bursu koja je remizirala sa Antalijom 2:2 i tako izgublia lidersku poziciju u Turskoj. Dragan Mrđa dobio je žuti karton za 58 odigranih minuta u porazu Siona od Tuna (1:0). Strelci u Mađarskoj bili su Dušan Vasiljević za lidera Videoton u kojem je odlično igrao i Marko Anđić, Aleksandar Alempijević i Vladan Čukić za Kečkemet koji se bori za opstanak i Goran Marić za Lombard PAPA koji se bori za plasman u kvalifikacije Lige Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve