Nova vest
Fudbal

Subota, 30.10.2010.

11:22

Džomba: “Prekinuću meč!”

Prvi čovek Hajduka Nikola Džomba, najavio je da će utakmica u Kuli biti prekinuta ukoliko navijači Crvene zvezde uđu bez ulaznica.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

Uprava Hajduka je odredila da ulaznice za meč koštaju 1.000 dinara, sa čim se Crvena zvezda ne slaže.

Istovremeno, čelnici Hajduka su izdvojli 280.000 dinara za antidoping testove posle meča sa ‘crveno-belima’ u nedelju, iako se kulski tim nalazi u stečaju.

Džomba je posle sastanka održanog u četvrtak u Kuli, kome su prisutvovali predstavnici MUP-a, Zajednice superligaša i klubova, ponovio da cene ulaznica neće biti smanjene i da će se prodavati isključivo na stadionu u Kuli.

Da se razumemo, cenu ulaznica ne možemo i nećemo smanjiti, a i neće se prodavati u Beogradu! Znači ostaće cena od 1.000 dinara. Razlog je što Nikola Krajinović, kao stečajni upravnik, ne sme drugačije da postupi već kako nalaže sud. Sve je jasno da jasnije ne može biti, nikakve dileme nema, tako da gospodin Krajinović ne može preko zakona i sudske odluke. Sud ne priznaje dodatne troškove niti mi, kao klub, smemo da ih pravimo. Pri čemu se niko ne pita kako ćemo da platimo redare i zaposlene u klubu”, poručio je Džomba.

Crvena zvezda ne prihvata cenu, ali je Džomba istakao da manja cena ne bi pokrila troškove njegovog kluba.

Manja cena od 1.000 dinara ne pokriva naše troškove. Sud je rekao svoje, a stečajni upravnik samo poštuje odluku više instance. Zašto se neko ne zapita i zbog čega niko nije sugerisao nekoliko puta do sada, kad je Crvena zvezda zapad prodavala tri puta skuplje. Pre tri godine i OFK Beograd je prodavao ulaznice po 1.500 dinara, a 60-ak još uvek čuvamo u klubu kao dokaz. Tada se niko nije pitao, niti je intervenisao, a sada bi da Zvezdine navijače pustimo džabe. E, to neće moći “, dodao je Džomba.

Džomba je tražio izmirenje duga od 1.200.000 dinara, dok Crvena zvezda želi kompromis i da 1.200 ulaznica prati po razumnoj ceni.

Zvezda dug ne priznaje, međutim, u slučaju da u nedelju njeni navijači pokušaju da uđu na tribine našeg stadiona bez plaćenih ulaznica, igrači Hajduka će istog momenta napustiti meč i otići u svlačionicu. Znači, utakmica će biti prekinuta”, upozorio je Džomba.

Hajduk plaća doping kontrolu

Kako je bilo najavljeno, Hajduk je uspeo da se izbori za doping kontrolu na meču sa Crvenom zvezdom.

Umesto željena 22 antidoping testa, Kuljani su uplatili za samo osam analiza. Kuljani su pozvali Antidoping agenciju Srbije, uplativši 280.000 dinara, iako se klub nalazi u stečaju.

Hajduk je uplatio osam analiza, naša ekipa će biti u Kuli i obaviti posao. Upoznali smo ih sa uslovima koji su potrebni, oni ih vrlo dobro znaju, pa verujemo da će sve biti po ustaljenoj proceduri”, potvrđeno je iz Agencije.

Na stadionu Hajduka postoji samo jedna mala soba u kojoj može da se izvrši kontrola, ali u nju mogu da stanu samo dvojica igrača i potrebno osoblje.

UEFA propisi za doping kontrolu propisuju maksimum po dvojicu igrača iz oba tabora, pa će Kuljani biti verovatno prvi tim koji je u stečaju, a da je platio duplo više analiza od maksimuma potrebnog.

Meč Hajduk - Crvena zvezda igra se u nedelju od 13 časova u Kuli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve