Nova vest
Fudbal

Sreda, 27.10.2010.

17:53

Partizan rutinski sa Proleterom

Fudbaleri Partizana plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Partizan je u pretposlednjem duelu 1/8 finala na svom terenu savladao novosadski Proleter sa 3:0.

Golove za tim Aleksandra Stanojevića postigli su Pjer Boja u 20. Ivica Iliev u 57. i Marko Šćepović u 67. minutu utakmice. Pored Partizana, u četvrtginale nacionalnog Kupa su se plasirali Spartak, Jagodina, Vojvodina, Sloboda, Sinđelić (Niš) i Teleoptik.

Trener Partizana odmorio je na ovom meču Krstajića, Ilića i Klea, a prvi gol 'crno-beli' su posltigli posle dobre akcije Moreire i Stevanovića koju je glavom završio Boja.

Tim rezultatom je i završen prvi deo, a prednost je duplirana u 57. minutu kada se posle kontra napada i pokušaja Brašanca najbolje snašao Ivica Iliev. Do kraja meča Partizan je postigao jopš jedan gol, u 67. minutu.

Ponovo je Brašanac bio organizator, odigrao je dupli pas sa Šćepovićem, zatim je mladom napadaču vratio loptu, a ovaj nije pogrešio za konačnih 3:0.

"Dobro smo odigrali, stvorili smo mnogo šansi i imali smo lepih akcija. Dominirali smo, a moram da pohvalim Proleter, koji je odigrao na nivou superligaških ekipa. Ne bih nikog posebno izdvajao, ali drago mi je što je Brašanac odigrao celu utakmicu", rekao je Stanojević posle utakmice.

Novinare je zanimao i komentar promenjene ekipe, ali je Stanojević odgovorio da tim i ne može mnogo da se menja.

"Mladen Krstajić, Kleo i Saša Ilić najvažniji su igrači, svi ostali su jednaki. Uostalom, u sličnom sastavu smo već igrali u Super ligi", rekao je Stanojević.

Trener Proletera Ljubomir Ristovski takodje je bio zadovoljan posle meča.

"Došli smo da se nadigravamo i odigrali smo korektno, jer, ipak je Partizan najjača ekipa u zemlji. Nama je od kupa važnije prvenstvo. Rezultat jeste realan, ali mislim da se nismo obrukali", rekao je Ristovski.

Partizan: Živković - Stevanović, Jovanović, Savić, Kizito - Medo, Brašanac, Davidov, Moreira (Petrović od 70') - Boja (Bogunović od 75'), Iliev (Šćepović od 61').
Proleter: Ivanović, Lazarević, Đorđević, Paripović, Žigić, Glogovac, Rašiovan, Đorić, Damjanović (Mojović od 68'), Sekulić (Čičak od 46'), Kovačević.

Žreb za četvrtfinale biće održan 29. oktobra, a utakmice su na programu 10. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve