Nova vest
Fudbal

Subota, 23.10.2010.

12:57

Partizan pobedom do vrha tabele

Fudbaleri Partizana savladali su Crvenu zvezdu u 139. ’večitom’ derbiju golom Moreire u šestom minutu, čime su preuzeli prvo mesto na tabeli Jelen Superlige.

Izvor: Miloš Todorović

Autor:Miloš Todorović

Default images

Jedini pogodak viđen je posle velike greške Đorđevića koji je želeo da vrati loptu ka golmanu Stamenkoviću, ali je Kleo presekao pas i asistirao Moreiri.

Meč je protekao u korektnoj igri aktera i bez incidenata na tribinama stadiona i oko njega. 'Crno-beli' su ovom pobedom došli na prvo mesto Jelen Superlige sa 22 boda, koliko ima i Crvena zvezda.

Crvena zvezda je meč počela u sastavu: Stamenković, Tošić, Adi, Đorđević, Ninkov, Kadu, Isah, Koroman, Milovanović, Vešović i Kaluđerović, dok za Partizan nastupaju: Stojković, Miljković, Lazevski, Jovanović, Krstajić, Petrović, Smiljanić, Tomić, Ilić, Moreira, Kleo.

Crvena zvezda je odmah po izvođenju sa lopte sa centra krenula u napad, ali je Partizan odmah zatim došao do prvog kornera, koji je Nemanja Tomić slabo izveo.

Partizan na startu imao inicijativu, a prva prilika viđena je već posle tri minuta kada je Moreira poslao loptu u desnu stranu kaznenog prostora gde je Kleov udarac Adi izblokirao.

GOL! 0:1 Moreira (6')

U šestom minutu Slavoljub Đorđević je na levoj strani pogrešio i vratio loptu ka Stamenkoviću, koju je Kleo presekao i prosledio ka Moreiri kome nije bilo teško da sa sedam metara pogodi nebranjenu mrežu.

Odlična akcija Crvene zvezde viđena je u 11. minutu kada je Koroman prošao Jovanovića, uposlio Vešovića na desnoj strani. Mladi crnogorski fudbaler je posla loptu u kaznenim prostor, ali je Kadu sa 11 metara pogodio levu stativu.

U 13. minutu Koroman je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je Stojković, posle početne nesigurnosti, ipak uspeo da smiri loptu pre nego što je Vešović dotrčao.

Samo minut kasnije dosuđen je slobodan udarac za Partizan na 32 metra od gola. Tomić je šutirao direktno, Stamenković je reagovao nesigurno, ali je odbrana ’crveno-belih’ otklonila opasnost.

U 22. minutu Petrović je prošao sa loptom gotovo do kaznenog prostora, odakle je poslao loptu na levu stranu ka Moreiri, ali je lopta ubrzo izbačena iz kaznenog prostora pre nego što su ’crno-beli’ uspeli da ugroze gol Stamenkovića.

Saša Ilić je pokušao udarcem sa 20 metara, ali je Stamenković loptu poslao u korner. Isti igrač je sa iste pozicije minut kasnije ponovo pokušao, ovaj put je lopta otišla u levi korner, četvrti po redu za ’crno-bele’.

Igra Crvene zvezde bila je primetno nervozna, pošto je u prvih 25 minuta igre dosuđeno čak 12 prekršaja u korist Partizana, nasuprot samo jednom za 'crveno-bele'.

Posle tačno pola sata igre, Koroman, koji je bio najzapaženiji u redovima Crvene zvezde, uputio je centaršut sa leve strane, ali nijedan od igrača ’crveno-belih’ nije stigao do lopte.

Pritisak Crvene zvezde se nastavio i u narednom periodu, kada je Koroman, u 36. minutu, poslao odličnu loptu ka kaznenom prostoru, gde je Stojković za korak bio brži od Kaluđerovića. Dva minuta kasnije, Tošić je centrirao u kazneni prostor gde je na desnoj strani bio Kaluđerović koji se u prvom momentu nije najbolje snašao, ali uspeo da iznudi korner.

Partizan je uzvratio kontranapadom u 41. minutu kada je Moreira na sredini terena odlično proigrao Klea na levoj strani. Brazilac je došao blizu kaznenog prostora gde je poslao povratnu loptu ka Moreiri koji je slabo šutirao levom nogom.

Prvo poluvreme je završeno u korektnoj igri na obe strane, pošto sudija Veselinović nije pokazao nijedan karton.

U drugom poluvremenu trener Crvene zvezde Aleksandar Kristić u igru je uveo Trifunovića umesto Vešovića. U drugom minutu nastavka posle prodora Petrovića, Kleo je šutirao preko gola. Već u sledećem napadu, Crvena zvezda je došla do kaznenog prostora Partizana, ali bez veće opasnosti po gol Stojkovića.

Prvi žuti karton dodeljen je u 50. minutu kada je golman Partizana Stojković sankcionisan zbog odugovlačenja.

U 54. minutu Kadu je pokušao da pronađe Trifunovića u kaznenom prostoru ’crno-belih’, ali je odbrana Partizana bila brža. Prvi nervozan start viđen je dva minuta kasnije kada je Tošić oborio Jovanovića, zbog čega je sankcionisan žutim kartonom.

Prva izmena u redovima Partizana viđena je u 62. minutu kada je asistenta pri golu Moreire, Klea, zamenio Pjer Boja. Dva minuta kasnije, neprimetnog Tomića menja Stefan Babović.

U 65. minutu Partizan je izveo odličan kontranapad kada je Ilić dodao loptu Boji koji je bio na levoj strani. Boja je ušao u kazneni i sa 18 metara iskosa šutirao i pogodio prečku.

Najbolju priliku na utakmici Crvena zvezda je imala u 71. minutu kada je Trifunović bio sam ispred Stojkovića pose udarca Kadua, ali je Miljković stigao i u dva navrata sprečio ’crveno-bele’ da izjednače.

Odlični Pjer Boja je nepunih petnaest minuta pre kraja pokušao sa oko 22 metra iskoso ali je lopta prošla po zemlji tik pored desne stative.

82. minutu Kamerunac je istrčao do kaznenog prostora, ali je Adi sprečio pokušaj Partizanovog napadača.

Dva minuta pre isteka regularnog toka, Bogdanović, koji je u međuvremenu ušao u igru umesto Kadua, ubacio je iz slobodnog udarca loptu u kazneni prostor, ali ju je Stojković izboksovao napolje. U sledećem napadu, Jevtić je pokušao glavom, ali je lopta otišla preko gola.

Meč je produžen za četiri minuta, ali do kraja nisu bile viđene ozbiljnije prilike.

Crvena zvezda je tako i posle dve i po godine ostala bez pobede na svom stadionu nad najvećim rivalom. 'Crno-beli' su zabeležili četiri uzastopne pobede, od čega tri na stadionu Crvene zvezde.



Stadion Crvene zvezde, gledalaca oko 30.000

Crvena zvezda: Stamenković - Ninkov, Đorđević, Adi, Tošić - Isah, Milovanović - Vešović (od 46. minuta Trifunović), Kadu (od 87. minuta Bogdanović), Koroman (od 79. minuta Jevtić) - Kaluđerović.

Partizan: Stojković - Miljković, Jovanović, Krstajić, Lazevski - Smiljanić, Petrović (od 75. minuta Kamara) - Moreira, Tomić (od 65. minuta Babović), Ilić - Kleo (od 62. minuta Boja).

žuti kartoni: Tošić (Crvena zvezda), Stojković, Saša Ilić, Babović (Partizan).

Tabela:
1. Partizan 9 7 1 1 17:6 22
2. Crvena zvezda 9 7 1 1 13:3 22
3. Vojvodina 8 5 3 0 10:1 18
4. Rad 8 5 2 1 11:4 17
5. Sloboda Sevojno 9 3 5 1 6:6 14
6. Spartak 8 3 4 1 7:5 13
7. OFK Beograd 8 4 1 3 8:7 13
8. Jagodina 9 3 3 3 7:7 12
9. Smederevo 9 2 5 2 10:8 11
10. Borac 9 2 5 2 6:8 11
11. BSK 9 2 4 3 5:9 10
12. Indjija 9 2 3 4 8:9 9
13. Javor 9 1 5 3 4:6 8
14. Hajduk 9 0 2 7 5:14 2
15. Metalac 9 0 2 7 2:12 2
16. Čukarički 9 0 2 7 1:15 2

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

432 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve