Nova vest
Fudbal

Utorak, 19.10.2010.

20:10

LŠ: Treći poraz Partizana

Fudbaleri Partizana izgubili su od Brage u Portugalu sa 2:0, u trećem kolu grupe H u Ligi šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Golove za domaći tim postigli su Lima u 35. i Mateus u poslednjem minutu utakmice.

Partizan je tako i posle tri utakmice ostao bez boda u najjačem evropskom takmičenju, a priliku za revanš Portugalcima ekipa Aleksandra Stanojevića će imati za dve nedelje kada će se isti timovi sastati na stadionu u Humskoj.

Partizan je, kao i većina srpskih klubova, igrao veoma bojažljivo do primljenog gola, a svoje pravo lice pokazao je tek u poslednjih 30 minuta kada je u nekoliko navrata ozbiljno ugrozio gol Brage. Ipak, Portugalci su od početka meča išli na pobedu i, iako nisu prikazali ništa posebno, na kraju su uspeli da slave prvu pobedu u Ligi šampiona u istoriji kluba.

Ekipi Aleksandra Stanojevića ostaje da se spremi za 'revanš' koji se igra za dve nedelje u Beogradu, pošto je očigledno da 'crno-beli' nisu ništa slabiji od Portugalaca.

Duel u Bragi počeo je opreznom igrom oba tima, ali je Braga ipak bila znatno više u posedu lopte. Međutim, u prvih 15-ak minuta domaći tim osim par pokušaja iz prekida i kornera nije stvorio izgledniju priliku.

Veoma nervozan na startu bio je Portugalac Moreira koji je u tom periodu ipak izbegao žuti karton.

Prvi pokušaj fudbaleri Partizana imali su u 20. minutu kada je Šćepović šutirao levom nogom sa preko 20 metara, ali golman Brage lako je ukrotio taj udarac. Dva minuta kasnije i Kleo je oprobao udarac iz slične pozicije i sa sličnim epilogom.

Partizan je posle početne inicijative domaćina koja je trajala otprilike 15 minuta uspostavio ravnotežu, pa se igralo uglavnom između dva kaznena prostora.

U takvom ritmu igralo se sve do 35. minuta, a onda je Braga povela praktično bez igre. Lima je fantastično izveo slobodan udarac sa oko 30 metara, lopta je išla u Stojkovićev gornji desni ugao, a golman Partizana je uspeo samo da je zakači.

Dva minuta kasnije uzvratio je i Partizan. Smiljanić je poslao odličnu loptu za Lazevskog u kazneno prostor, levi bek Partizana se odlilno ubacio iz drugog plana ali nije uspeo dobro da zahvati loptu pod pritiskom.

U nastavku prvog dela Partizan je bio nešto konkretniji, ali je to bilo nedovoljno ne samo za gol već i za neku šanu, pa su Portugalci posle 45 minuta vodili sa minimalnih 1:0.

Kao što se i očekivalo, nervoznog i nedovoljno oporavljenog Moreiru, koji je lako mogao da zaradi i crveni karton u prvom delu, već na startu drugog dela zamenio je Medo Kamara.

Prvu priliku u drugom delu imala je Braga. U 49. minutu Moises je centrirao sa leve strane, Paolo Cezar je pokušao glavom, ali je stojković paradom uhvatio ’živu loptu’.

Stanojević je novu izmenu napravio u 55. minutu. Neprimetnog Šćepovića zamenio je Pjer Boja. Ulaskom Kamerunca igra Partizana se poboljšala, a prvu pravu akciju u drugom delu ’crno-beli’ su napravili upravo preko njega.

U 59. minutu Boja je dobio dobru loptu na desnoj strani, oštro je centrirao na peterac, ali je tamo ispred Tomića odbrana Brage reagovala i Beograđani su dobili samo korner.

Najbolju igru Partizan je prikazao u poslednjoj trećini meča. Sjajan pokušaj u tom periodu imao je Kleo (golman odlično odbranio), a najbolju akciju 'crno-beli' su napravili u 76. minutu. Akcija je išla po desnoj strani, Tomić je odlično petom odigrao za Klea, Brazilac je uneo loptu u šesnaesterac, ali je ona prošla kroz noge Iliću, a onda je pokušao i Tomić 'bombom' sa desne strane. Na kraju su i Boja i Kamara probali, ali gola nije bilo.

Partizan je svesno u poslednjih desetak minuta napao, a u poslednjem minutu Braga je pokazala da ima odličnu kontru. Bila je to 'školska' akcija Portugalaca, koju je Mateus završio golom za konačnih 2:0.
Sastavi:

PARTIZAN: Stojković, Miljković, Savić, Krstajić, Lazevski, Smiljanić, Moreira, Ilić, Tomić, Šćepović, Kleo.
BRAGA: Felipe, Silvio, Paulao, Moises, Elderson, Vandinjo, Madrid, Silvio, Lima, Sezar, Mateus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

355 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve