Nova vest
Fudbal

Petak, 15.10.2010.

19:59

Goleada u Humskoj - 5:3 za Partizan

Fudbaleri Partizana pobedili su na svom terenu ekipu Smedereva sa 5:3, u prvoj utakmici osmog kola Jelen Superlige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Partizan je gubio sa 1:0, Smederevo je izjednačilo na 2:2, ali ’crno-beli’ su na kraju ipak stigli do sigurne pobede.

Golove za tim Aleksandra Stanojevića postigli su Šćepović(2), Iliev, Petrović i Boja, dok su strelci za ’oklopnike’ bili Ranković(2) i Ćeran.

’Crno-beli’ su na ovom meču igrali bez povređenih Klea i Krstajića, a tokom cele utakmice podršku od oko četiri hiljade gledalaca imao je golman Vladimir Stojković koji je odgovorio stavljenjem ruke na srce i pokazivanjem tri prsta prema južnoj tribini na kojoj se nalazio transparent „Stojke Srbine.“

Partizan se ovom pobedom izjednačio na tabeli sa Crvenom zvezdom, pošto obe ekipe sada imaju po 19 bodova. Preostalih sedam mečeva osme runde na programu su u subotu i nedelju, a kolo zatvara Crvena zvezda koja u nedelju od 15 časova gostuje Slobodi u Lučanima.

Takođe, posle duže pauze zbog povrede u tim se vratio i Almami Moreira koji je odigrao 69 minuta. Partizan je protiv Smedereva igrao u talasima. Gosti su poveli u 12. minutu preko Rankovića koji je završio brzu kontru za 1:0.

Samo minut kasnije usledilo je izjednačenje. Strelac je bio Iliev koji je majstorski prevario golmana Rankovića, a preokret je kompletiran već u 17. minutu. Mladi Marko Šćepović okrenuo se u kaznenom prostoru i lepim udarcem pogodio rašlje za 2:1.

Taj rezultat ostao je do poluvremena, a već u prvom minutu nastavka najavljena je goleada. Indolentnost odbrane Partizana iskoristio je Ćeran i izjednačio.

Ovoga puta ‘crno-belima’ je trebalo ‘čak’ devet minuta za reakciju. Strelac trećeg gola za Partizan bio je Pjer Boja, samo 30 sekundi nakon što je ušao na teren.

Sve je bilo rešeno u 55. minutu kada je Šćepović na pas Moreire postigao svoj drugi, a Partizanov četvrti gol.

Smederevo je 17 minuta pre kraja ponovo zapretilo kada je Ranković posle centaršuta Nenada Marinkovića sa dva metra treći put naterao Stojkovića da kapitulira, ali je četiri minuta kasnije Radosav Petrović postavio konačan rezultat udarcem sa oko 16 metara. Do kraja su obe ekipe mogle da postignu još po neki gol, ali su čuvari mreže ipak uspeli da sačuvaju ponos i ostalo je 5:3.

Partizanu sada sledi gostovanje u Bragi u utorak, u okviru trećeg kola u Ligi šampiona, a nakon toga i derbi koji se igra 23. oktobra.

Partizan: Stojković, Miljković, Jovanović, Stanković, Kizito, Petrović, Moreira (od 69. Medo), Babović (od 53. Boja), Ilić, Iliev, Šćepović.

Smederevo: Ranković D, Lukić, Atanacković, Brković, Ognjanović, Todorov (od 60. Stanić), Jerinić, Ćeran, Ranković Saša (od 79. Stojanović), Marinković, Živković D.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve