Nova vest
Fudbal

Sreda, 13.10.2010.

19:10

I Italijanima preti kazna

Evropska fudbalska unija mogla bi da kazni i Italijansku fudbalsku federaciju kao organizatora meča protiv Srbije, reči su portparola UEFA Roba Foknera.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Meč između Italije i Srbije u Đenovi prekinut je zbog divljanja huligana iz Srbije.

„Pored odgovornosti onih koji su izazvali nerede, pravila UEFA o kažnjavanju odnose se i na federaciju koja organizuje utakmicu i koja je dužna da osigura bezbednost na stadionu i normalan tok utakmice“, rekao je Fokner.

Disciplinska komisija UEFA razmatraće incident iz Đenove 28. oktobra, a po pravilniku te organizacije, Srbija može da bude kažnjena tako što će se meč registrovati pobedom Italije od 3:0, ali i zabranom održavanja utakmica na domaćem terenu. Uz to postoji mogućnost i potpunog isključenja reprezentacije iz daljeg toka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine. Organizatoru utakmice u sličnim situacijama najčesće su izricane novčane kazne.

Povodom dešavanja u Đenovi oglasio se i prvi čovek UEFA Mišel Platini, koji je rekao da je šokiran incidentom.

Bio sam šokiran slikama koje sam video na utakmici Italija – Srbija“, rekao je Platini, „Sačekaću rezultate istrage i odluku nadležnih disciplinskih organa. Podsetiću još jednom da UEFA ne toleriše nasilje“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve