Nova vest
Fudbal

Sreda, 13.10.2010.

15:38

Hiks i Žilet izgubili na sudu

Visoki sud u Londonu odbacio je žalbu vlasnika Liverpula Toma Hiksa i Džordža Džileta i dozvolila Upravnom odboru kluba da nastavi sa procesom prodaje

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Upravni odbor Liverpula je prošle sedmice odlučo da prihvati ponudu američke kompanije Nju Ingland Sport Venčers od 300 miliona funti, ali su Hiks i Džilet tada pokušali da smene predsednika i dvojicu članova odbora.

Tu odluku je osporila Kraljevska banka Škotske, koja je vlasnicima Liverpula dala kredit od 200 miliona funti. Prilikom poslednjeg ugovora o reprogamiranju duga, Hiks i Džilet su se obavezali da sve dok ne isplate kredit neće menjati članove Upravnog odbora i zbog te odredbe sud je odbacio njihovu žalbu.

"Hiks i Džilet su krivi za flagrantno kršenje ugovora sa Kraljevskom bankom Škotske. Jasno je da oni u ovom trenutku nemaju pravo da smenjuju članove Upravnog odbora", rekao je sudija obrazlažući svoju odluku.

Prema odluci suda, Hiks i Džilet imaju pravo da prisustvuju sastancima Upravnog odbora, ali ne mogu da ulože veto ni na jednu odluku.
Predsednik Upravnog odbora Liverpula Martrin Brokton izjavio je da je zadovoljan odlukom suda i veoma razočaran ponašanjem vlasnika, koji su umalo uveli Liverpul u stečaj.

Kraljevska banka Škotske je, naime, ostavila Liverpulu rok do 15. oktobra da vrati kredit, jer više ne želi da ga reprogramira. Pošto klub taj novac nema, u petak bi automatski bio proglašen stečaj, a Premijer liga bi mu, u skadu sa propisima, oduzela devet bodova.

Brokton je najavio da će u sredu biti održan sastanak Upravnog odbora i tada bi trebalo da bude doneta konačna odluka o prodaji kluba.
Pored američke kompanije, koja je vlasnik čuvenog bejzbol tima Red soks, u igri je i milijarder iz Singapura Piter Lim, koji je ponudio 320 miliiona funti i to u kešu, kao i dodatnih 40 miliona za dovodjenje pojačanja u zimskom prelaznom roku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve