Nova vest
Fudbal

Sreda, 13.10.2010.

12:36

Srbiju čeka diskvalifikacija?

Disciplinska komisija UEFA otvorila je istragu posle nereda na tribinama u Đenovi pre i za vreme utakmice Italija – Srbija.

Izvor: B92, AP

Autor:B92, AP

Default images

Čelni ljudi evropske kuće fudbala kažu da bi Srbija mogla da bude izbačena iz kvalifikacija ili suspendovana sa nekih narednih takmičenja.

UEFA će na sastanku disciplinske komicije raspravljati o ovom slučaju 28. oktobra.

Prema pravilniku UEFA kazna za ovakve izgrede može da bude isključenje iz međunarodnih takmičenja.

Disciplinska komisija raspravljaće o izveštaju delegata utakmice Davida Petriašvilija iz Gruzije i glavnog sudije Krejga Tompsona iz Škotske.

UEFA će uraditi potpunu istragu i omogućiti disciplinskoj komiciji nezavisno funkcionisanje, stoji u saopštenju evropske fudbalske asocijacije izdate povodom nereda u Đenovi.

„Kada dobijemo kompletan izveštaj od strane sudije i delegata, slučaj će biti prosleđen nezavisnim kontrolnim i disciplinskim komisijama UEFA na razmatranje i izricanje kazni. Moguće kazne mogu da se pronađu u disciplinskom pravilniku UEFA, izdanje 2008. godine, stav 14 i one se kreću od novčane kazne, preko igranja bez prisustva publike do izbacivanja iz takmičenja, bilo aktuelnog ili nekog budućeg“, piše u saopštenju UEFA.

Tompson je prekinuo utakmicu Italija – Srbija posle samo sedam minuta, pošto su navijači Srbije bacili baklje i petarde na teren.

Početak duela zbog istih izgreda odložen je za 45 minuta, a srpski navijači sukobljavali su se sa karabinjerima tokom dana u Đenovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

243 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve