Nova vest
Fudbal

Utorak, 12.10.2010.

23:25

Karadžić: "Nalogodavci u Beogradu"

Predsednik FSS Tomislav Karadžić istakao je da se nalogodavci divljanja srpskih huligana na meču sa Italijom nisu nalazili u Đenovi već u Beogradu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Imali smo najave da će se ovo desiti. Ova deca su samo izvršioci, a nalogodavci su u Beogradu", rekao je Karadžić izveštačima srpskih medija u Đenovi, gde je Srbija trebalo da igra sa Italijom, ali je utakmica prekinuta zbog divljanja srpskih navijača.

Početak meča je kasnio više od 35 minuta zbog ubacivanja baklji i dimnih bombi na teren. Meč je nastavljen kada se situacija na kratko smirila, ali samo da bi bio prekinut posle šest minuta zbog novih baklji na tereni stadiona "Luiđi Feraris".

Prethodno su huligani pravili nerede i po gradu, a bakljom su napali i autobus sa reprezentativcima.

"Ovu bruku i sramotu videla je naša zemlja i ceo svet. Dva dana smo se osećali kao u barutani. Imali smo neprijatnosti tokom treninga, ispred hotela, a evo sada i ovde... Država mora da reaguje", naglasio je Karadžić.

Meta napada huligana bio je golman fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Stojković, nekadašnji član Crvene zvezde, koji je postao omražem medu navijačima tog kluba posle letošnjeg prelaska u redove rivalskog Partizana.

Italijanski mediji su preneli da je Stojković i pogođen bakljom i da je pregledan u bolnicu "San Martino" u Djenovi, ali ta informacija nije potvrdjena kod srpskih izvora.

"Ne želim zaista ništa da pričam. Sačekajte da sve ovo prodje", kazao je uznemireni Stojković, a bez komentara je bio i njegov saigrač Nikola Žigić.

"Ne znam šta da kažem, ne znam ni šta osećam", rekao je Žigić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

186 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve