Nova vest
Fudbal

Utorak, 12.10.2010.

19:29

Omladinci Srbije prvi u grupi 10

Omladinska reprezentacija Srbije, igrači do 19 godina starosti, zabeležila je i treću pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2011. godine.

Izvor:

Autor:

Default images

U utakmici poslednjeg kola grupe 10 igrači rođeni posle 1. januara 1992. godine pobedili su selekciju Republike Irske sa 1:0 golom Luke Milunovića u 71. minutu.

Ekipa koju sa klupe predvodi Tomislav Sivić zabeležila je i treću pobedu u bugarskom gradiću Mezdra, prethodno su rezultatom 3:0 pobeđene reprezentacije domaćina Bugarske i Luksemburga.

Prvi meč omladinci Srbije odigrali su u 7. oktobra kada su ostvarili prvu pobedu protiv reprezentacije Bugarske rezultatom 3:0. Utakmica je odigrana na stadionu FK Lokomotive iz Mezdre pred oko 500 gledalaca. Vodeći gol za Srbiju postigao je fudbaler Partizana Darko Brašanac u 23. minutu, posle centaršuta Andreja Mrkele. Bugari su bili u i igri sve do 82. minuta kada je Luka Milanović postigao drugi gol za Srbiju sjajnim lob udarcem. Konačan rezultat postavio je Andrej Mrkela golom u 90. minutu.

U drugom kolu grupe 10 omladinci Srbije savladali su reprezentaciju Luksemburga sa takođe 3:0. Golove za Srbiju postigli su Luka Milanović u 31. minutu , Đorđe Despotović je povisio na 2:0 četiri minuta kasnije, a konačan rezultat postavio je Nikola Stojiljković u 77. minutu. Srbija je meč završila sa deset igrača pošto je posle drugog žutog kartona isključen kapiten Uroš Ćosić.

Meč sa Republikom Irskom odlučivao je samo ko će biti pobednik grupe, jer su i Irci u pva dva kola pobedili selekcije Bugarske i Luksemburga. Srbija je takmičenje završila sa maksimalnih devet bodova bez primljenog gola.

Tabela grupe 10: Srbija 9 (7:0), Irska 6 (7:2), Bugarska 3 (4:5), Luksmeburg 0 (0:11).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve