Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 11.10.2010.

20:18

UEFA oduzima bodove Srbiji?

Srbiji preti oduzimanje bodova u kvalifikacijama za EURO, u slučaju da savetz ne izmiri obaveze prema Radomiru Antiću, piše hrvatski ’Index’.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prema propisima FIFA i UEFA to znači da će FSS platiti novčanu kaznu za susrete s Estonijom i Italijom.

Ako do 25. marta i utakmice protiv Severne Irske naš savez ne reši problem sa Antićevim ugovorom, Srbiji će se oduzeti bodovi u kvalifikacijama za EP.

Petrović dakle protivpravno vodi reprezentaciju Srbije, s obzirom na to da je Antić angažovao advokate koji pišu tužbu protiv saveza, očigledno je da nema ništa od njegovog pristanka na otkaz koji mu je uručio predsednik saveza Tomislav Karadžić.

Antić je o svemu obavestio UEFA i dobro je upoznat sa svojim pravima, a najviše sa time da je u ovom slučaju u pravu jer ugovor je potpisao pre SP-a u Južnoj Africi i itekako je validan, bez obzira na "razlog" koji navodi Karadžić.

Predsednik saveza ga je otpustio navodno zbog četiri utakmice zabrane vođenja reprezentacije na službenim utakmicama (koju je zaradio zbog vređanja sudije na poslednjoj utakmici SP-a protiv Australije), ali stvar je u tome što je Antić oteran nakon što je već odradio dve od četiri utakmice, koje je reprezentacija u kvalifikacijama za EURO odigrala protiv Farskih Ostrva i Slovenije.

Radomir Antić se sada zainatio i želi novac koji mu je zagarantovan ugovorom, ali javljaju se mnogi koji ga podsećaju kako su mu tokom dve godine vođenja Srbije bila puna usta brige za srpski narod i fudbal, dok će tužbom protiv saveza i posledicama koje iz toga proizlaze, eliminisati srpsku reprezentaciju sa EURA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

141 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve