Nova vest
Fudbal

Nedelja, 03.10.2010.

16:22

JSL: Vojvodina dobila derbi

Fudbaleri novosadske Vojvodine savladali su u derbiju 7. kola JSL Partizan rezultatom 2:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Golove za Vojvodinu postigli su Mario Đurovski u 28. minutu iz jedanaesterca i Merebašvili u desetom minutu nastavka.

Utakmica ne zaslužuje visoku ocenu, Partizanova igra bila je vrlo slaba, a sudija Glođović pokazao je ukupno 18 kartona! Igralo se pred oko 10.000 gledalaca.

Tako je prekinuta serija od 39 prvenstvenih utakmica 'crno-belih' bez poraza. Prethodni neuspeh trostruki uzastopni prvak države doživeo je 10. maja 2009. godine od Jagodine na svom stadionu.

U ne preterano sadržajnom derbiju 7. kolu Jelen Superlige viđeno je malo pravih akcija i prilika za gol. Partizan je prvu, i najkonkretniju do samog finiša, propustio u 5. minutu kada je Kleo na dodavanje Kamare lobovao Brkića ali i prebacio gol.

Do 29. minuta nije bilo većih uzbuđenja, Vojvodina je imala nekoliko kornera, i jedni i drugi najviše vremena su provodili na sredini terena.

Tada je, posle loše reakcije odbrane gostiju, Lazetić dobio loptu u šesnaestercu, Kizito 'naleteo' na njega a sudija Glođović pokazao 'na kreč'.

Reprezentativac Makedonije Mario Đurovski je šutirao jako i precizno, prvi golman Srbije Vladimir Stojković krenuo na pravu stranu, a domaćin poveo - 1:0.

Do kraja prvog dela igre viđena je samo jedna zanimljiva situacija, u šesnaestercu domaćih je, posle starta Trajkovića, pao Iliev ali Glođović nije dosudio ništa.

U nastavku je slika bila slična, Partizan nešto angažovaniji ali i dalje bezidejan i bezopasan a u 56. minutu novu konfuznu reakciju odbrane Partizana gruzijski internacionalac Merebašvili koristi da promeni rezultat - 2:0 za Vojvodinu.

Usledio je period obostrano loše igre i silne nervoze. Fudbaleri Partizana su bili sve 'tanjih živaca' zbog loše igre i rezultata, prednjačio je Tomić koji je u nastavku ušao u igru, a nekadašnji kapiten Crvene zvezde Nikola Lazetić 'predvodio' je svoje.

Sudija Glođović, koji nije blistao kada je autoritet u pitanju, isključio je Tomića i Lazetića, a kasnije pokazivao kartone 'redom', za devedeset minuta viđeno ih je ukupno 14 uz crvene Merebašviliju i Smiljaniću, dakle 18.

Novosađani su u drugom poluvremenu pokušali i uspeli da 'ukradu' bar pet minuta ležanjem posle uobičajenih startova, ali i zasluženo stigli do pobede nad Beograđanima.

Igra Partizana bila je znatno slabija nego i na jednoj utakmici od početka sezone a posle remija sa Spartakom i poraza na 'Karađorđu' prvak je izgubio pet bodova i lidersku poziciju.

Vojvodina je pobedom stigla na zaostatak od jednog od boda u odnosu na Partizan.

Meč u Novom Sadu posmatralo je oko 10.000 ljudi.

Vojvodina: Brkić - Vulićević, Mojsov, Trajković, Pavlović - Medojević, Tumbasević, Đurovski (Jao), Lazetić - Oumaru (Katai), Merebašvili

Partizan: Stojković - Stevanović, Jovanović, Stanković, Kizito - Kamara (Tomić), Petrović, S. Ilić - Bogunović (Smiljanić), Iliev (Šćepović), Kleo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

259 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve