Nova vest
Fudbal

Utorak, 14.09.2010.

23:14

LŠ: Silna Barsa, remi Intera

Milanski Inter remijem protiv Tventea 2:2 (2:2) počeo je odbranu titule u Ligi šampiona.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Na otvaranju sezone najubedljiviju pobedu ostvarila je Barselona koja je sa 5:1 savladala Panatinaikos. Sigurna je bila Valensija koja je sa 4:0 osvojila tri boda na gostovanju kod debitanta Burse.

Benfika je sa 2:0 pobedila Hapoel, a minimalne pobede ostvarili su Kopenhagen protiv Rubina i Lion protiv Šalkea. Verder i Totenhem su odigrali 2:2, dok golova nije bilo samo na "Old Trafordu“ gde je Rendžers odoleo Mančester junajtedu.

Mečevi u grupama E, F, G i H igraju se u sredu kada šampiona Srbije Partizan gostuje Šahtjoru.

Grupa A: Dva indentična remija

Tvente – Inter 2:2 (2:2)
Jansen 20, Milito 30ag - Snajder 14, Eto 41

Šampion Inter nije se proslavio u Holandiji. Debitant Tvente fenomenalno ie odigrao protiv šampiona, ali posle 14. minuta nije izgledalo da će Inter ispustiti bodove.

Posle akcije Milita po levoj strani, njegov šut odbio je golman, a na loptu natrčao Snajder i sa desetak metara zakucao je u gol. Već u 20. minutu domaćin je izjednačio. Teo Jansen je snažno šutirao iz slobodnog udarca sa 20 metara i savladao nemoćnog Cezara koji je loše postavio živi zid pa je njegova strana ostala skroz nepokrivena.

Samo deset minuta kasnije sjajni domaćin pravi preokret. Loptu je posle kornera sa desne strane na prvoj stativi pokušao da izbaci Milito ali ju je tako zakačio da je ona prevarila Cezara. Sjajnu priliku za izjednačenje imao je u 36. minutu Kambijaso koji je sa pet metara traljavo zahvatio loptu i pogodio gornji deo prečke. Ipak, u 41. Inter je izjednačio. Eto je dodao loptu Pandevu na 20ak metara od gola, Makedonac nije mogao sa se oslobodi dva čuvara koja su mu bila na leđima pa ju je samo ostavio Etou koji je iz prve šutirao i poslao loptu po zemlji uz desnu stativu.

Dejan Stanković nije bio u protokolu za ovaj meč.

Verder – Totenhem 2:2 (1:2)
Almeida 43, Marin 48 - Pasanen 12, Krauč 18

Prvi gol u novoj sezoni Lige šampiona postigao je defanzivac Verdera Petri Pasanen koji je pogodio svoju mrežu i doneo prednost Totehemu. Po levoj strani prošao je Geret Bejl koji ju je uz liniju poslao u šesnaesterac, a Pasanen je poslao iza leđa svog golmana. Šest minuta kasnije Spursi su svoju dominaciju u Bremenu krunisali drugim golom.

Van Der Vart je sjajnu proigrao u kaznenom Pitera Krauča koji je glavom loptu poslao iza leđa Tima Vizea. Dva minuta pre kraja prvog dela Verder se vratio u igru. Sa leve strane loptu je ubacio Vesli, Almeida je dobio duel sa Kabulom i glavom savladao Kudićinija.

Ovaj gol došao je u pravom trenutku, jer se Verderu trebalo samo tri minuta u nastavku meča da izjednači. Kabul i King su ponovo loše reagovali u odbrani i dozvolili Marku Marinu da slobodno šutirao sa distance pa je talentovani igrač iz Bremena sjajnim šutom vratio meč u egal.

Grupa B: Minimalac Liona, Banfika rutinski

Lion – Šalke 1:0 (1:0)
Bastos 21

Lion je dobro startovao u novoj sezoni pobedivši minimalnim rezultatom Šalke. Jedini gol na meču postgao je Brazilac Bastos u 21. minutu posle greške gostujuće odbrane. Moric je vraćao loptu Nojeru, ali lopta je bila kratka pa je Bastos stigao i lobovao golmana, a onda je zakucao u mrežu pre nego sto je Hevedes stigao da je izbaci. Od 38. minuta gosti su igrali sa deset fudbalera jer je upravo Benedikt Hevedes oštro startovao nad Džimijem Brandom i dobio crveni karton. Engleski mediji ovaj start su uporedili sa karate udarcem Najdžela De Jonga u finalu Mundijala. Ovo je četvrti uzastopni poraz Šalkea u novoj sezoni.

Benfika – Hapoel Tel Aviv 2:0 (1:0)
Lusisao 21, Kardoso 68

Rutinski trijumf ostvarila je Benfika. U isto vreme kada je Bastos doneo prednost Lionu, Luisao je postigao gol protiv Hapoela. Posle kornera Aimara, lopta je kratko izbijena do defanzivca koji ju je zakucao u mrežu sa 15 metar. Benfika nije imala previše problema za Izraelcima, a sve je rešeno u 68. minutu. Rezervista Pereira je odlično šutirao, ali je udarac zaustavio golman Enjema. Međutim, lopta se odbila do prvog strelca tima Oskara Kardosa koji je postigao jedan od lakših pogodaka u karijeri.

Grupa C: Kiks Junajteda, Valensija silna

Mančester junajted – Glazgov Rendžers 0:0

Aleksa Ferguson odlučio je da eksperimantiše na startu Lige šampiona i odmori nekoliko standardnih provotimaca i to mu se osvetilo. Junajted je meč počeo sa Van Der Sarom na klupi, a Vidićem, Evrom, Skolsom i Berbatovom na tribinama. Šansu u startnih 11 su dobili Kuščak, Fabio, Smoling, Čičarito, u tim se posle povrede vratio Rio Ferdinand, kao i Vejn Runi koji je meta skandala.

U 12. Meksikanac je imao najbolju priliku u prvom poluvremenu, ali je glavom šutirao pored gola. Polovinom ovog dela igra Gibson je sa dvadeset metara sjajno šutirao ali je lopta prošla neposredno proed desne stative. U 57. minutu Ferguson je ostao bez Valensije. Defanzivac Rendžersa Kirk Brodfut brutalno je startovao, a nije dobio čak ni žuti karton. Ekvarodaca su izneli sa terena, a pretpostavlja se da je slomio nogu. Prekid je trajao nekoliko minuta, igrači su bili prestravljeni težinom povrede, a Valensija je čak morao da dobije kiseonik. Kada je napuštao teren Valensija je dobio ovacije svih prisutnih na “Old Trafordu”.

"Čim sam video igrača Rendžersa da maše ka klupi znao sam da je povreda tepška. Izgleda kao uganuće ili lom. Povreda je ozbiljna i udaljiće ga sa terena na duže vreme", rekao je posle meča Ferguson koji je povredu Valensije uporedio sa onom koju je zadobio Alan Smit protiv Liverpula 2006. godine.

Bursaspor – Valensija 0:4 (0:2)
Kosta 16, Aduriz 41, Ernandes 68, Soldado 76

Ubedljivu pobedu u grupi ostvarila je Valensija. Ona je kao gost deklasirala debitanta u takmičenju, tursku Bursu. Već u 15. minutu Valensija je povela u Turskoj protiv debitanta Burse. Fenomenalan gol sa 30 metara postigao je Tino Kosta. Četiri minute pre kraja “slepi miševi” su duplirali prednost. Kosta je ponovo sjajno šutirao sa distance, ovaj put iz slobodnog udarca i pogodio okvir gola, a lopta se odbila pravo na glavu Adurizu koji je ponovo savladao nemoćnog Ivankova.

Valensija je pobedu potvrdila tačno na polovini drugog dela igre kada je Ernandes uz mnogo sreće dobio loptu posle intervencije Ergića i nekako uspeo da je ubaci u gol. Samo deset minuta kasnije Roberto Soldado je postigao i četvrti gol za Špance na asistenciju Ernandesa. Katastrofa Burse u debiju i to pred svojim navijačima.

Milan Stepanov odigrao je svih 90. minuta za Bursu, dok je Ivan Ergić zamenjan u 77. minutu.

Grupa D: Mesi se igrao, bitna pobeda Kopenhagena

Barselona – Panatinaikos 5:1 (3:1)
Mesi 22, 45, Vilja 33, Pedro 78, Alveš 90 - Govu 20

Barselona je već u utorak pokazala zašto će i ove sezone biti glavni favorit za ostajanje "klempavog trofeja". katalonci su deklasirali PAO, ali nije sve najbolje počelo. U 20. minutu Grci su poveli. Golman Corvas je ispucao loptu, Đibril Sise je proigrao Govua koji je utrčao u kazneni prostor poder Abidala i loptu poslao po zemlji pored Valdesa.

Samo dva minuta kasnije Barsa je izjednačila i počela sa punjenjem gola gostiju. Ćavi poslao loptu u šesnaesterac, aMmesi sa šest metara lobovao Corvasa. Već u 33. domaći su preokrenuli rezultat. Loptu je posle kornera na prvoj stativi zakačio Buskets, ona je otišla na drugu do usamljenog Vilje koji je lako savladao golmana PAO-a i doneo zasluženo vođstvo Kataloncima.

U finišu poluvremena Barsa je povećala prednost na dva gola. Fenomenalni Mesi je odigrao sjajan dupli pas sa Pedrom Rodrigesom na ivici kaznenog prostora kojim su izbacili i z igre četiri defanzivca grčkog tima, a onda je Argentinac levom nogom loptu poslao u dalji ugao za 3:1. Barsa je sve rešila u 77. minutu kada je asistent trećeg gola Pedro konačnu ubacio loptu u mrežu pošto je Mesi pogodio obe stative. Za najubedljiviju pobedu prvog dana pobrinuo se upravo Mesi koji je sjajno proigrao Danija Alveša u 90. minutu. PObeda Barselone mogla je biti još ubedljivija da je Mesi u 54. minutu iskoristio penal.

Kopenhagen – Rubin Kazanj 1:0 (0:0)
N’Doje 87

Tri vrlo bitna boda u grupi osvojio je danski Kopenhagen. U duelu sa ruskim šampionom Rubinom Kopenghagen je slavio pogotkom Damea N’Dojea tri minute pre kraja. Napadač je dobio dubinsku loptu od Martina Vingarda i glavom savladao Rižikova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve