Nova vest
Fudbal

Utorak, 14.09.2010.

14:07

I Kadu hoće srpski pasoš

Posle napadača Partizana Klea i Zvezdin Brazilac Kadu podneće zahtev za dobijanje državljanstva Srbije, piše Politika.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Eduardo di Fiori Mendes Kadu je u Beograd stigao pre nešto više od godinu dana iz Crne Gore a eventualnim dobijanjem srpskog državljanstva smanjio bi broj stranaca u Crvenoj zvezdi.

Na osnovu izvoda iz Zakona o državljanstvu Republike Srbije koji regulišu prijem stranca u srpsko državljanstvo, stranac mora da ispuni sve uslove iz člana 14 (Sticanje državljanstva prijemom), da bi postao srpski državljanin.

Izuzetak su stranci "čiji bi prijem u državljanstvo Republike Srbije predstavljao interes za državu" koji mogu vanredno da postanu srpski državljani.

Njima su potrebna mišljenja nadležnih službi. Kleo još uvek čeka mišljenja Ministarstva sporta, Olimpijskog komiteta i Fudbalskog saveza Srbije na osnovu kojih bi dobio pasoš a čini se da je zahtev Kadua odgovor ljudi iz Crvene zvezde koji su prilično burno reagovali na priču o Kleovom srpskom državljanstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve