Nova vest
Fudbal

Utorak, 14.09.2010.

11:17

Tuča u Sarajevu, dvojica povređenih

Na utakmici Sarajevo - Borac u nedelju dogodio se incident u kojem su navijači gostiju loše prošli u okršaju sa domaćim redarima i policijom.

Izvor: B92, Nezavisne

Autor:B92, Nezavisne

Default images

Počelo je tako što je jedan od redara pokušao da uzme transparent navojača Borca upućen navijačima Sarajeva, a epilog sukoba su dva povređena navijača iz Banjaluke, jednom je slomljen nos, drugom rasečena glava.

Navijači Borca, 'Lešinari' imali su transparent uvredljivog sadržaja sa porukom upućenom domaćim 'Hordama zla' "Ma Argentinci, izduvajte nam po k...c".

Prema rečima očevidaca i pisanju banjalučkih Nezavisnih novina jedan redar pokušao da simpatizerima Borca otme transparent uz rečenicu "Mičite tu ćirilicu", propraćenu vređanjem "majke četničke".

Nastalo je komešanje na tribinama, nedugo zatim umešala se i specijalna policija, koja se zajedno sa redarima obračunala sa navijačima Borca. Dva navijača Borca su povređena.

"Ne razumijemo ovakav postupak redara i zašto im smeta ćirilica. U Sarajevu smo proživeli pravu torturu i pre ulaska na tribine, za vreme utakmice, a i posle meča. Na severnoj tribini gde su smešteni domaći navijači viđeni su transparenti i ratne zastave, a to naravno redarima nije smetalo", izjavio je jedan od očevidaca koji je želio da ostane anoniman.

Navijači koji su bili povređeni su se nakon lekarske pomoći zajedno s igračima vratili u Banjaluku, a ne navijačkim autobusom kojim su prvobitno došli u Sarajevo. Zajedno s igračima su se vratila i petorica navijača koja su, navodno, bila privedena.

"Policija nas je izvela ispred stadiona. Nisu nas nigde vodili, čak nas nisu ni legitimisali", naglasio je jedan od 'Lešinara'.

"Oko 19.40, pre odigravanja fudbalske utakmice između FK Sarajevo i FK Borac, na Olimpijskom stadionu 'Koševo', došlo je do narušavanja javnog reda i mira. Tom prilikom su navijači FK Borac fizički napali radnike agencije za obezbeđenje 'Alarm vest' i četiri radnika su lakše povređena. Takođe su povređena dva navijača FK Borac, a lekarska pomoć im je ukazana u KC bolnice 'Koševo'. Službenici policije nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog događaja", navodi se u policijskom izveštaju.

U banjalučkom klubu su ogorčeni na događanja u Sarajevu.

"Borac je navijače Sarajeva, popularne 'Horde zla', dočekao kao sportske prijatelje. Čak nisu plaćali ulaznicu za pomenuti meč, a nosili smo im i osvežavajuće napitke. Naši navijači su u Sarajevu morali da plate ulaz po šest maraka i za to su dobili batine", rekao je direktor Borca Radmilo Šipovac.

"Njihovi navijači su imali sve privilegije u Banjaluci, a naši su dočekani 'na nož'. Od sada ćemo da promenimo odnos prema navijačima Sarajeva. Transparent zbog kojeg su izbili neredi je prošao policijsku kontrolu na ulazu u stadion i nije označen kao provocirajući".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve