Nova vest
Fudbal

Utorak, 07.09.2010.

20:33

Loše izdanje Srbije dovoljno za bod

Fudbalske reprezentacije Srbije i Slovenije odigrale su u Beogradu nerešeno 1:1, u drugom kolu C grupe kvalifikacija za EP 2012. godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Slovenci su poveli u 64. minutu preko Novakovića, a bod Srbiji doneo je Nikola Žigić četiri minuta pre kraja.

Srbija nakon ovog remija i pobede na Farskom Ostrvima u petak ima četiri boda u grupi, dok je Slovencima ovo prvi bod posle poraza na svom terenu od Severne Irske.

Naša reprezentacija odigrala je protiv Slovenije u većem delu meča bezidejno, ali je i pored toga imala nekoliko odličnih prilika da na kraju dođe i do pobede. Srbija je osam minuta pre kraja možda i oštećena za penal, ali bi, posle ovakvog izdanja, bilo glupo tražiti alibi u toj situaciji.

Sledeći meč u kvalifikacijama reprezentacija Srbija igra osmog oktobra, kada u Beograd dolazi Estonija.

Bio je ovo drugi od četiri meča na kojem naš tim nije vodio Radomir Antić sa klupe, pa je, kao i na Farskim Ostrvima, ‘privremeni selektor’ bio Aleksandar Janković.

Pred početak utakmice navijači srpske selekcije ponovili su loš običaj iz prethodnih ciklusa pošto su zviždali himni Slovenije, a duel je počeo minutom ćutanja nedavno preminulom Stjepanu Bobeku. Takođe, navijači su tokom meča ponovo skandiranjem zahtevali od predsednika saveza Tomislava Karadžića da podnese ostavku.

Reprezentativci Srbije su pred početak razvili su transparent “Vilota uz tebe smo”, u znak podrške teško bolesnom fudbaleru Zvezda Milanu Vilotiću.

U osmom minutu Srbija je prvi put ozbiljno zapretila. Kapiten Stanković proigrao je Zdravka Kuzmanović, čiji udarac sa oko 30 metara je Handanović nekako izbacio u korner.

Pre tog pokušaja, Slovenci su u dva navrata zapretili ali bez ozbiljnijeg udarca ka golu Anđelka Đuričića. Da se ne šale Slovenci su pokazali u 12. minutu kada su izveli dva kornera, i napravili malu pometnju u našem šesnaestercu.

Prvu ozbiljnu akciju Slovenci su organizovali u 20. minutu. Birsa je dobro prošao po levoj strani, probacio centaršutem loptu kroz noge Rukavini, ali je sa nekih 10-ak metara iz dosta dobre pozicije Dedić šutirao preko gola.

U 27. minutu Dedić je ponovo veoma lako mogao da postigne gol za goste. Prihvatio je u kaznenom prostoru odličan pas sa sredine terena, ali je u situaciji ‘jedan na jedan’ sa Đuričićem šutirao pored gola.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo mnogo toga zanimljivog osim nekoliko žutih kartona na obe strane. Žigić je u 31. minutu pokušao glavom posle odličnog dodavanja Stankovića, ali je Handanović taj i sve ostale pokušaje do kraja poluvremena osujetio.

Bilo je oičigledno i tokom prvog, a i početkom drugog poluvremena da Srbija igra bezidejno, a sve to je kažnjeno u u 64. minutu.

Prvih 15-ak minuta drugog dela prokteklo je bez šansi i uz nekoliko oštrih startova na obe strane, a 26 minuta pre kraja Milivoje Novaković pobegao je Nevenu Subotiću u šesnaestercu i lagano sa nekih pet-šest metara zakucao loptu u gol Đuričića za vođstvo gostiju.

Sjajnu šansu za izjednačenje imao je rezervista Ninković u 71. minutu. Cenatršut Rukavine sa desne strane Žigić je glavom spustio za fudbalera kijevskog Dinama koji je odlično zahvatio loptu iz prve, ali je ona ipak prošla za malo pored gola Handanovića.

Pet minuta kasnije Kuzmanović se iznenada našao u stopostotnoj prilici. Lazović je uputio centaršut sa leve strane, lopta se jednostavno odbila do Kuzmanovića koji je slabo šutirao sa pet metara i prilika je propala.

U 82. minutu Srbije je grubo oštećena. Posle jedne dubinske lopte Lezović je iznenada izašao sam pred Handanovića, oboren je negde na ivici kaznenog prostora, ali je glavni sudija pokazao samo na korner. Bilo je očigledno da je faul postojao, a samim tim i crveni karton za fudbalera Slovenije, a jedino što ostaje kao dilema je da li je faul bio u ili van kaznenog prosotora.

Ipak, samo četiri minuta kasnije, pravda je zadovoljena. Antonio Rukavina odlično je centrirao sa desne strane, a Žigić je sa nekih šest metara zakucao glavom loptu pod prečku za 1:1.

Do kraja utakmice Žigić je bio u još jednoj dobroj situaciji, ali nije uspeo da prihvati loptu u kaznenom prostoru. Naša selekcija pokušala je da u samom finišu dođe i do potpunog preokreta, ali je na kraju ipak ostalo 1:1.

Srbija: Đuričić, Rukavina, Luković, Subotić, Vidić, Tošić, Jovanović, Kuzmanović, Stanković, Lazović, Žigić.
Slovenija: Handanović, Brečko, Boštjan, Koren, Birsa, Novaković, Jokić, Dedič, Kirm, Radosavljević, Mavrič.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

406 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve