Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 06.09.2010.

14:19

FK CZ: Ni Vešović neće biti stranac

Nakon Brazilca Klea, srpski pasoš dobija i Marko Vešović, fudbaler Zvezde, koji će nastaviti da igra za Crnu Goru, prenosi "Blic".

Izvor: B92, Blic

Autor:B92, Blic

Default images

Crvena zvezda spremila je odgovor Partizanu na deljenje pasoša – posle Brazilca Gabrijela Kordove Klea, koji postaje srpski državljanin, istim stopama bi mogao i mladi Crnogorac Marko Vešović, napadač crveno-belih, prenosi beogradski dnevnik "Blic".

Na „Marakani“ su, prema pisanju ovog beogradskog dnevnika, nezadovoljni što je Partizan, nakon što je Kleo postao domaći igrač, smanjio broj internacionalaca u svojim redovima. Pošto od ove sezone maksimalno pet stranaca u jednom klubu u Superligi može da igra, crno-beli sada imaju jednog manje, pa bi i u Zvezdi voleli takođe da se oslobode tog problema, tako što će Vešović dobiti pasoš Srbije.

Sada se postavlja pitanje - dа li igrаč koji je licencirаn kаo strаnаc može tokom tаkmičenjа dа promeni stаtus i postаne domаći igrаč.

" To vam je kao da počnete sezonu kao Eskim, i završite je kao Francuz. Motiv je dakle, ne samo igranje Klea za „orlove“, već i smanjenje broja stranih fudbalera, kojih trenutno u Partizanu ima šest", izjavio je za "Blic" neimenovani izvor iz FK Crvena zvezda.

Sa Vešovićem, međutim, ne bi bila ista situacija kao sa Kleom, pošto njegov otac Rade, inače nekada bivši fudbaler podgoričke Budućnosti, ima prijavljeno prebivalište u Srbiji. Marko je član mlade reprezentacije Crne Gore, čiji dres želi da nosi i u seniorskoj karijeri, ali bi crveno-belima značilo da od januara smanje broj stranih igrača na četiri, pod pretpostavkom da Vešović dobije državljanstvo.

Trenutno su tu Ganci Isah i Adi i Brazilci Kadu i Savio.

" Ako su crno-beli mogli da smanje broj stranaca u toku prvenstva, moći će i Zvezda to da uradi", izjavio je isti izvor za "Blic".

Fudbaler Partizana Kleo je u subotu bio na prijemu kod vicepremijera Srbije Ivice Dačića, i čeka se odluka Vlade da potvrdi odluku o dodeljivanju Brazilcu srpskog pasoša.

"Partizan nije naša briga, ono što se kod njih radi nije naša stvar, niti smo uputili neke primedbe na tu temu. Postoje organi Superlige i Fudbalskog saveza koji će da procene da li je prekršen neki propis, mi nećemo ulagati nikakve žalbe, niti ćemo tražiti objašnjenje od Zajednice superligaša" izjavio je portparol Zvezde Marko Nikolovski.

Najviše stranaca u Superligi ima Vojvodina, čak desetoricu: Novaković i Tumbasević (Crna Gora), Mojsov i Đurovski (Makedonija), Stevanović i Bilbija (BiH), Merebašvili (Gruzija), Ađuru (Nigerija), Oumaru (Kamerun) i Antvi (Gana). U Vojvodini, međutim, uveravaju da su Đurovski i Tumbasević dan pre početka Superlige dobili državljanstvo Srbije i da su registrovani kao domaći igrači.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve