Nova vest
Fudbal

Sreda, 25.08.2010.

08:02

Krstajić: "Potcenili su nas"

Fudbaleri beogradskog Partizana doputovali su u sredu ujutru u Beograd, posle pobede protiv Anderlehta u Briselu kojom su se plasirali u Ligu šampiona.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Crno-bele" je na aerodromu "Nikola Tesla" oko 4.30h dočekala grupa najvatrenijih navijača, koji su na aerodrom došli posle slavlja na Trgu republike.

Šampioni Srbije su u Beograd doputovali redovnom linijom Jata, a kapiten "crno-belih" Mladen Krstajić osvrnuo se na susret u Briselu i ocenio da se vodila "velika borba".

"Utakmica je bila teška. Anderleht je bio favorit. Ali, nismo mi njih precenili - oni su nas potcenili", kazao je Krstajić čiju su izjavu, u slavlju, prekinuli saigrači.

Radoslav Petrović kratko je rekao da igrače "još drma euforija" zbog plasmana u Ligu šampiona.

Trener "crno-belih" Aleksandar Stanojević je istakao da je reč o "pobedi koja ulazi u istoriju", a koju su odlučili "karakter, znanje i umeće igrača". 



Senku na doček fudbalera Partizana bacilo je razuzdano ponašanje nekolicine neodgovornih navijača, koji su na aerodromu napravili bakljadu i u jednom trenutku je pretilo da će doći do ozbiljnijeg incidenta - pošto su bacali kamenice na policajce koji su obezbeđivali zgradu.

Partizan se drugi put u istoriji plasirao u Ligu šampiona, prvi put pre sedam godina, takodje posle izvodjenja jedanaesteraca.

Žreb za elitno klupsko takmičenje zakazan je za 27. avgust u Monte Karlu, a Partizan će biti smešten u poslednji, četvrti "šešir".

Kleo: "San postao stvarnost"

Oba gola za Partizan postigao je najbolji strelac "crno-belih" ove sezone, Brazilac Kleo koji je kasnije realizovao i prvi jedanaesterac u penal seriji.

"Ova pobeda je važna za nas, za navijače, za narod u Srbiji. San je postao stvarnost. Ni moji gioovi, ni ništa drugo nije bitno, osim plasmana u Ligu šampiona. Nema potrebe da mene neko izdvaja, jer je ceo tim odigrao izvanredno. Dali smo pravi primer kako se treba boriti za boje kluba", rekao je Brazilac.

Paritzan je igrao onako kako je i najavio, ofanzivno, samo je u poslednjih pola sata više brinuo o svom golo usled konstantnog pritiska rivala.

"Zaigrali smo ofanzivno jer nam je bilo jasno sa moramo sa postižemo golove ukoliko želimo u LŠ. Sreću smo zaslužili, posle dve nezaboravne utakmice koje su nam omogućile tri spektakla od septembra na našem stadionu. Sada je sve moguće i u daljem takmičenju, samo je bitno da nastavimo da se borimo kao u Briselu", zaključio je novi heroj najaviča Partizana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve