Nova vest
Fudbal

Sreda, 25.08.2010.

00:51

"Crno-beli": Ovo je bilo za Srbiju!

Fudbaleri Partizana ponovili su uspeh generacije iz sezone 2003/2004 i plasirali se u grupnu fazu Lige šampiona koji su posvetili svima u Srbiji i Fejsi.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Partizan je na penale eliminisao Anderleht, a Marko Jovanović i Radosav Petropvić istakli su da je za sve najzaslužniji trener Aleksandar Stanojević.

Strateg tima, koji je postao prvi srpski trener koji je doveo neki naš klub u takmičenje, čestitao je igračima na disciplini i naglasio da je obaveza Partizana da dobro odigra u LŠ, čak iako bude gubio sa 3:0.

"Od prvog trenutka smo znali šta hoćemo. Imali smo određenih problema tokom utakmice, povredu Saše Ilića, izostanak određenih igrača, međutim, momci su fantastično, hrabro, mudro odigrali. Mnogo je teško bilo i zato im čestitam, čestitam Partizanu i navijačima u Srbiji. Ovo je poklon za svakog navijača Partizana“, rekao je Stanojević posle meča.

"Ovo je jedan podstrek za srpski fudbal. Godinama smo učesnici Lige Evrope, sada smo u Ligi šampiona gde nam je želja i da igramo, ne samo da budemo učesnici. Videćemo ko će nam biti protivnici“.

Partizan je u prvij sat vremena stigao do 2:0, a onda je usledio pad i dva primljena gola.

"Mnogo smo problema imali. Imali smo igrača koji nisu počeli na vreme pripreme, morali smo mnogo da kalkulišemo jer smo rano potrošili prvu zamenu. Igrali su se produžeci. Videli ste da su Belgijanci moćni, ali smo dobro istrčali, igrali veom disciplinovano i za to sve pohvale igračima. Ovo je njigova pobeda“.

Kada je Žile izjednačio, sve se promenilo na terenu, ipak, Stanojević se nije odlučio za "bunker".

"Pomislio sam da uvedem svežeg Bogunovića i da pokušamo da damo treći. To je bila prva misao, ne da se odbranimo. Odbrana Anderlehta nije mogla da izdrži naše kontre. Anderleht je sve vreme dominirao i bio bolji, ali smo u svakom trenutku znali kako da igramo i prilagodili se situaciji“.

"Imo sam samo ideju da razmišljam o produžecima. Šta ako ovi povedu 3:2, a ja potrošim izmene i dođem u situaciju da se branim, a moramo da postignemo gol. To su veliki problemi kada na klupi imate mlade igrače kao što su mladi Šćepović i Brašanac. Ilijeva nisam ni hteo da menjam ali je bio mnogo umoran. I Tomić je tražio izmenu, a po meni je odlično odigrao“.




Sledi Liga šampiona koja je sedam godina bila nedostižan cilj.

"Videli ste u Beogradu želju navijača. Mi imamo obavezu ne samo da učestvujemou Ligi šampiona nego i prema navijačima da odigramo dobro bez obzira ko je protivnik i da li izgubili 3:0. To oni žele, a njihova obaveza je da napune stadion. Drago mi je da je Partizan ponovo ušao u istoriju, ovaj put kao prvi klub iz samostalne Srbije u Ligi šampiona“.

Kao i u Njukaslu odlučili su penali, a verovatno su mnogi bili skeptini kada su videli da mladi Staković uzima loptu i ide ka "kreču".

"Ja sam odredio Stankovića i redosled šutiranja. Rasteretio sam ih i ne bi bilo problema i da su promašili svih pet penala. Stanković je bio siguran, želeo sam da on šutira peti ali je Davidov proomašio. Problem je bio ko će šesti da puca. Da li Lola koji loše izvodi penale ili Lazevski ili Stevanović. Pustio bi ih sami da odluče, da gurnu jednog kao što su Ćirketa (Milivoje Ćirković) gurnuli“.

Marko Jovanović: "Pobeda Stanojevića, poklanjamo je Fejsi"

Marko Jovanović odlično je igrao u defanzivi u tandemu sa liderom ekipe Mladenom Krstajićem.

"Ovo je pobeda Aleksandra Stanojevića, sve vreme je verovao. Videli ste kako je postavio igru u ova dva meča. Bukvalno nas je naterao da verujemo. Sada ćemo da se opustimo, proslavimo i sačekamo utakmicu sa OFK Beogradom“.

Prošle sezone Partizan je razočarao u kvalifikacijama, a onda doživeo debakl u Ligi Evrope.

"Ovo je fantastično, neverovatno. Prolazili smo kroz mnoge nedaće prethodnih godina, prošle imali teške gubitke u Evropi. Sada smo uspeli da uđemo u Ligu šampiona posle nerešene utakmice na našem terenu. Stvatno smo odigrali herojski, hvala navijačima koji su se i pored domaćih sve vreme čuli“.

Jovanović nije zaboravio svog saigrača Fejsu koji će sve do decembra da se oporavlja od operacije ligamenata.

"Ovu pobedu i prolaz poklanjamo Ljubomiru Fejsi. Našem nezamenljivom igraču koji prolazi kroz teške trenutke. Mnogo nam je nedostajao i uvek će nam nedostajati, Ljubo ovo je za tebe .“

Jovanović se našalio da je njegov kum Raća iz "crveno-belog" Uba, ali je onda naglasio da je Partizan igrao za celu Srbiju, ne samo "crno-belu".

"Ovo je pobeda i Partizana i Zvezde i OFK-e i svih naših klubova. Kada igramo našu ligi igramo za naše boje. Danas smo se borili za Srbiju koja je ovih godina imala i uspeha i neuspeha u međunarodnom planu. Mislim da svi treba da proslavimo ovaj uspeh“.

 

Petrović: "Više nećemo slušati Ilićeve priče o Ligi šampiona"

Radosav Petrović je tokom leta bio stalna tema transfer glasina, ali je ipak ostao u ekipi.

"Mislim da smo kada je protivnik izjednačio na 2:2 pokazali ono u šta su mnogi sumnjali, a to su karakter i veliko srce. Slažem se sa kumom sa je ovo pobeda Partizana na čelu sa Stanojevićem koji nas je naterao da verujemo u trijumf i na kraju nas je Bog pogledao. Mislim da je ovo odgovor zašto sam ostao i nisam želeo da odem iz kluba i pored toga što se mnogo pričalo o tome. Da samo otišao mislim da ovo ne bih preživeo.“

"Sada postavljamo novi cilj. Dosta nas smo mladi igrači. Znam da je ovo veliki uspeh ali ne zadovoljavamo se tim. Nćemo više morati da slušamo Sašu Ilića kako je igrati u Ligi šampiona“.

 

Vojislav Stanković: "Javio sam se da šutiram penal"

U ovakvim mečevima se stvaraju igrači, a Partizan je dobio Vojislava Stankovića koji je iskoristio ukazanu šansu u teškom meču.

"Drago mi je što smo uli u Lš. Tener je na kraju produžetka odlučio ko će šutirati. Pitao je ko sme, ko je hrabar da šutira četvrti penal i ja sam se javio. On je pomerio Davidova da šutira četvrti, a ja peti. Videćemo šta će biti u LŠ, bilo ko da nam padne neće biti problem, voleo bih i Barselonu. Pre godinu i po dana ni sam nisam verovao da ću biti u situaciji da igram ovaj meč za ulazak u Ligu šampiona i šutiram penal“.

Đurić: "Partizan u Evropi sledeće tri godine"

Predsednik kluba Dragan Đurić istakao je da je verovao u igrače, i da će se tim pojačati za Ligu šampiona.

"Verovao sam da ovi momci mogu da uđu u Ligu šampiona. Već sam rekao da ako uspemo da se plasiramo da će Partizan u sledećih nekoliko godina konstantno igrati u Evropi. Već vodimo pregovore za neka pojačanja, videćemo u samom takmičenju kvalitet ekipe i raditi na pojačavanju za sledeću sezonu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

173 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve