Nova vest
Fudbal

Nedelja, 22.08.2010.

19:11

Fulam u uzbudljivom finišu do boda

Fudbaleri Fulama i Mančester Junajteda odigrali su nerešeno 2:2 u pretposlednjem meču drugog kola Premijer lige.

Izvor: MT

Autor: MT

Default images

Junajted je u dva navrata vodio, golom Skolsa u 11. i autogolom Hangelanda u 84, dok se Fulam vraćao u igru preko Dejvisa u 57. i Hangelanda u 87. minutu.

Fudbaleri Mančester Junajteda imali su priliku da u 87. minutu reše pitanje pobednika kada je dosuđen penal posle igranja rukom Dafa u kaznenom prostoru. Ipak, golman Fulama Stokdejl je pročitao Nanijevu nameru i uspešno sačuvao mrežu.

Gosti su poveli već u 12. minutu i to preko Pola Skolsa koji je postigao svoj jubilarni, 150. pogodak u dresu ‘crvenih đavola’. Posle kornera, loptu je dobio Evra koji ju je poslao u kazneni prostor ka Berbatovu. Bugarin je iz prve vratio loptu na nekih 22 metara od gola odakle je Skols, u svom stilu, jakim udarcem po zemlji pogodio desni ugao Stokdejlovog gola.

Do izjednačujućeg pogotka čekalo se do 57. minuta kada je Daf prošao Evru po desnoj strani, odakle je dodao Zamori. Napadač je vratio loptu ka Dejvisu koji je sa sedam metara savladao Van Der Sara. Samo sedam minuta kasnije, domaća ekipa je tražila penal kada je Vidić vukao Dembelea za dres, gotovo oborivši ga na zemlju, ali se sudija Volton nije obazirao na zahteve Fulamovih igrača.

U poslednjih deset minuta utakmice viđeno je puno uzbuđenja. Gosti su, uz malo sreće, došli do vođstva u 84. minutu kada je posle kornera, Pantsil pokušao da izbaci loptu, ali je pogodio Hangelanda od koga se odbila u mrežu. Tri minuta kasnije dosuđen je penal za Junajted, kada je Daf nespretno reagovao u kaznenom prostoru i pogodio sebe u ruku. Nani je bio izvođač najstrože kazne, ali je njegov slab udarac Stokdejl bez puno muke zaustavio.

Konačan rezultat postavljen je u 89. minutu kada je posle kornera, Hangeland nadskočio Berbatova i Vidića i glavom pogodio donji desni ugao Van Der Sarovog gola, iskupivši se tako na najbolji mogući način za autogol.

Prethodno je u nedelju, povratnik u elitno društvo Njukasl, demolirao Aston Vilu sa 6:0.

Poslednji meč drugog kola, između Mančester Sitija i Liverpula, igra se u ponedeljak od 21h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve