Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 19.08.2010.

14:41

FSS: Radomir Antić ostaje selektor

Fudbalsku reprezentaciju Srbije i dalje će sa klupe predvoditi Radomir Antić, saopšteno je posle sednice Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Predsednik FSS Tomislav Karadžić rekao je da je Antić pristao da mu se neto plata od 100.000 evra mesečno smanji za oko 50 odsto, što je bio uslov Izvršnog odbora.

Antić će tako predvoditi ekipu i u kvalifikacijama za EP 2012. godine, iako još nije poznato ko će ga menjati na prve četiri utakmice na kojima neće moći da vodi tim sa klupe zbog suspenzije FIFA.

Antić je u ovom trenutku najbolje rešenje, po reprezentaciju ne bi bilo dobro da Antić ne bude više selektor, pogotovo pred početak kvalifikacija za Evropsko Prvenstvo“, rekao je Karadžić.

Karadžić nije krio da i dalje postoje brojne nesuglasice između Antića i članova FSS-a.

Postoji i dalje dosta nesuglasica, nerazjašnjenih stvari između selektora Antića i ljudi iz Fudbalskog saveza Srbije, ali očekujem da se u neko dogledno vreme o tome otvoreno razgovara“, rekao je predsednik FSS.

Karadžić je istakao da će Antićeva primanja, koja iznose neto oko 100.000 evra mesečno, praktično da se prepolove, što je bio uslov koji je postavio Izvršni odbor.

Predsednik FSS je istakao da je ovo bila veoma teška sednica, pre svega zbog loših odnosa članova IO i selektora Antića.

Čulo se dosta kritika od strane Izvršnog odbora na račun selektora Antića i ovo je bila možda i najteža sednica otkako sam ja na čelu Fudbalskog saveza Srbije. Selektoru se zamera njegov stav prema članovima FSS i smatram da će to pitanje, kao i pitanje odnosa selektora i medija, kao i FSS i cele javnosti, morati da se promeni. Počinju kvalifikacije za Evropsko Prvenstvo i samo tome moramo da se okrenemo“, smatra Karadžić.

Na sednici je odlučeno i da Antić odredi stručni štab za četiri utakmice na kojima neće moći da vodi nacionalnu selekciju zbog suspenzije od strane FIFA.

Antić je dobio odrešene ruke jer on najbolje zna ko može da ga zameni. Na taj način on će biti odgovoran za eventualni uspeh ili neuspeh na tim utakmicama kvalifikacija”, zaključio je Karadžić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

198 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve