Nova vest
Fudbal

Sreda, 18.08.2010.

23:01

Hapoel i Verder na korak od LŠ

Pored duela Partizan – Anderleht, u sredu su odigrane još četiri prve utakmice plej-ofa za plasman u Ligu šampiona.

Izvor: Aleksa

Autor: Aleksa

Default images

Tri ekipe zabeležile su pobede na svom terenu, a trijumf u gostima ostvario je samo Hapoel Tel Aviv.

Izraleski predstavnik trijumfovao je protiv Salcburga u Austriji sa 3:2. Dueli Bazel – Šerif i Braga – Sevilja završeni su rezultatom 1:0, a nemački Verder je u Bremenu pobedio italijansku Sampdoriju sa 3:1.

Hapoel iz Tel Aviva nalazi se na korak od plasmana u Ligu šampiona posle prvog meča. Izraelci su imali start iz snova na gostovanju Salcburgu, i do kraja su uspeli da zadrže prednost pred revanš.

Već u prvom minutu gosti su iznudili penal, koji je, posle dva minuta, sigurno izveo nigerijski golman Vinsent Enijema. Domaćin je ipak uspeo da se konsolidije i izjednači preko Hrvata Pokrivača u 28. minutu, ali je minut pred poluvreme Hapoel ponovo poveo.

Strelac je bio nekadašnji igrač Čelsija Ben Sahar, koji u Hapoelu igra na pozajmici iz Espanjola. Već u osmom minutu drugog dela Šehter je postigao i treći gol za goste, i već tada je bilo jasno da će Salcburg teško do prednosti pred revanš. Konačan rezultat postavio je Valner u 67. minutu iz penala.

Derbi plej-ofa za plasman u Ligu šampiona odigran je u Bremenu gde je Verder protiv Sampdorije došao do velikih 3:1 pred revanš, ali Tomas Šaf sigurno neće biti zadovoljan jer je njegov tim imao 3:0 i igrača više. Posle prvog dela koji je završen bez golova Klemens Fric je postigao vodeći za Verder u 50. minutu.

U periodu od 61. do 66. minuta Lukini je zaradio dva žuta kartona, pa je tim sa 'Vezera' imao igrača više više od 25 minuta ako se u obzor uzme i nadoknada. Prilikom druge javne opomene Lukini je napravio i penal, koji je kepiten Frings pretvorio u 2:0. Samo dva minuta kasnije Peruanac Pisaro postigao je i treći gol, i činilo se da će Italijani doživeti debakl. Ipak, u poslednjem minutu Pacini je postavio konačan rezultat i tako dao kakvu-takvu nadu Sampdoriji pred revanš u Đenovi.

U preostala dva meča viđene su dve pobede domaćina od 1:0, a zanimljivije je bilo u Švajacrskoj gde je Bazel igrao protiv Šerifa. Moldavci su u prethodnoj rundi na volšeban način eliminisali zagrebački Dinamo na penale, a i sada su izvukli odličnih 0:1 s obzirom na dešavanja na terenu.

Bazel je poveo u 54. minutu golom Stokera, četiri minuta pre kraja zbog drugog žutog kartona isključen je fudbaler gostiju Erokin, a u poslednjem iminutu Bazel je dobio i penal, koji Hugel nije iskoristio, pa će revanš u Tiraspolju biti izuzetno zanimljiv.

Sa sjajnim izdanjima sa kraja prošle sezone Braga je nastavila i u novoj. Ekipa koja se prošle godine borila ravnopravno za titulu u Portugalu savladala je špansku Sevilju sa 1:0 golom Mateusa u 62. minutu. Iako je Sevilja još uvek favorit zbog revanša na 'Sančes Pishuanu', timu Antonija Alvaresa sigurno neće biti lako.

Revanš utakmice na programu su za šest dana, a preostalih pet prvih mečeva plej-ofa odigrano je u utorak.

Liga šampiona, plej-of:

Salcburg – Hapoel Tel Aviv 2:3
Pokrivač 28, Valner 67p – Enejama 3p, Sahar 44, Šehter 53
Bazel – Šerif 1:0
Stoker 54
Partizan – Anderleht 2:2
Kleo 58, Lesjak 65ag – Žile 53, Juhaš 66
Braga – Sevilja 1:0
Mateus 62
Verder Bremen – Sampdorija 3:1
Fric 50, Frings 67p, Pisaro 69 – Pacini 90

Utorak:
Zenit – Okser 1:0
Keržakov 2
Dinamo Kijev – Ajaks 1:1
Gusev 66 – Vertongen 57
Rozenborg – Kopenhagen 2:1
Iversen 23, Henriksen 57 – Gronkjer 84
Sparta Prag – Žilina 0:2
Sise 51, Oravec 73
Jang Bojs – Totenhem 3:2
Lulić 4, Bjanvenu 13, Hohštrase 29 – Basong 42, Pavljučenko 83

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve