Nova vest
Fudbal

Utorak, 17.08.2010.

22:48

Matijašević menja Adžića?

Prema pisanju ‘Novosti’ sve je izvesnija smena sportskog direktora Crvene zvezde Ivana Adžića.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

Kao njegova zamena spominje se bivši igrač Zvezde, a sada menadžer Vladimir Matijašević.

Funkcionerski dani Ivana Adžića su po svemu sudeći odbrojani. Prvi operativac kluba je pod paljbom kritika navijača ‘crveno-belih’ kao i većeg dela sportske javnosti i njegov odlazak se nameće kao logičan sled događaja.

Uostalom, kada Zvezdin ”Sever” traži nečiji odlazak, onda obično tako i bude. Primeri Džajića, Stojkovića, Bajevića i mnogih govore da je tako. Naravno, sada se postavlja i pitanje Adžićevog naslednika, jer prelazni rok ulazi u završnicu i Zvezda definitivno ne može da funkcioniše bez sportskog direktora.

Kako ‘Novosti’ saznaju, u prvi plan za popunjavanje Adžićeve fotelje je iskočio poznati menadžer Vladimir Matijašević. Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde se već nekoliko godina bavi menadžerskim poslovima i transferima igrača, a poslednjih godina je čest gost na ”Marakani”, kao i na utakmicama crveno-belih.

Prošle godine je sa najužim rukovodstvom crveno-belih posmatrao i utakmicu protiv Hajduka u Kuli. Matijašević ima dobre veze kako u domaćem fudbalu, tako i u inostranstvu i za razliku od Adžića (jedina dosadašnja funkcija: trener Rudara iz Pljevalja) ima iskustvo potrebno za ovu osetljivu funkciju. Imao je jednu od ključnih uloga u transferu Nikole Mikića u Zvezdu, kada su ga crveno-beli uzeli ”ispred nosa” Partizanu.

Izvesno je da na ”Marakani” ne razmišljaju o ukidanju funkcije sportskog direktora i da to znači da od dolaska Slavoljuba Muslina nema ništa. Uslov trofejnog stručnjaka je bio da obavlja funkciju tim-menadžera, što objedinjuje funkcije trenera, sportskog direktora i direktora omladinske škole.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve