Nova vest
Fudbal

Utorak, 17.08.2010.

22:22

Ozil u Realu za 15 miliona evra

Nemački reprezentativac Mesut Ozil napustio je Verder Bremen i prešao u Real Madrid, objavljeno je na zvaničnom sajtu španskog kluba.

Izvor: Aleksa

Autor: Aleksa

Default images

Transfer iznosi oko 15 miliona evra, a nemački plejmejker je sa novim klubom potpisao šestogodišnji ugovor.

„Ispoštovali smo želju Ozila da napusti Bundesligu i Verder, i napravi sledeći korak u karijeri“, saopštio je sportski direktor Verdera Klaus Alofs.

Ozil je bio jedno od otkrovenja Svetskog prvenstva u Južnoj Africi, i bio je jedan od ključnih igrača nemačke reprezentacije koja ja zauzela treće mesto na Mondijalu. Verder je prvobitnu pobudu Reala odbio, ali bilo je jasno da će se klubovi dogovoritit ukoliko igrač to bude želeo, jer mu je prethodni ugovor isticao za 12 meseci.

Sada već bivši fudbaler Verdera je treće pojačanje Portugalca Žoze Murinja ovog leta, a drugo iz nemačke reprezentacije. Pre Ozila za Real su potpisali Argentinac Anhel di Maria iz Benfike i Ozilov reprezentativni kolega i bivši igrač Štutgarta Sami Kedira.

Real je na svom sajtu objavio da će Ozil pre predstavljanja pred novinarima prvo proći medicinske preglede na stadionu ’Santijago Bernabeu’. Prema informacijama iz Španije, Ozil će u Realu zaraživati pet miliona evra godišnje.

Ozil je u Verder došao u januaru 2008. godine iz Šalkea, a sa ekipom iz Bremena osvojio je nemački Kup 2009. godine. Za Verder je odigrao 71 meč i postigao 12 golova.

„Mesut Ozil dolazi u Real nakon sjajnih izdanja na Svetskom prvenstvu 2010. godine. On je izborio standardno mesto u seniorskoj reprezentaciji već sa 21 godinom, nakon što je sa mladom selekcijom osovjio šampionat Evrope 2009. godine. Ozil poseduje jedinstven dodir, sjajnu tehniku, odličnu kontrolu lopte i ’smrtonosan’ završni pas“, navodi se na zvaničnom sajtu madridske ekipe.

Ozil je kao talentovan levonogi igrač priomećen od strane Šalkea, čijoj se akademiji priključio 2005. godine. Za samo godinu dana maturirao je i debitovao u Bundseligi sa smo 17 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve