Nova vest
Fudbal

Nedelja, 15.08.2010.

19:01

Remi na 'Enfildu', ovacije Lanetu

Fudbaleri Liverpula i Arsenala odigrali su na ’Enfildu’ nerešeno 1:1, u derbiju prvog kola Premijer lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Liverpul je poveo golom Davida N’Goga u 46. minutu, a bod Arsenalu doneo je golman Liverpula Pepe Reina katastrofalnom intervencijom u poslednjem minutu.

Ekipa Roja Hodžsona igrala je u drugom poluvremenu sa igračem manje nakon isključenja Džoa Kola, a u nadoknadi vremena zbog drugog žutog kartona isključen je i novajlija u sastavu Arsenala Loren Koščelni.

Reprezentativac Srbije Milan Jovanović našao sa u startnoj postavi ’crvenih’, igrao je veoma dobro, i zamenjen je u 65. minutu uz ovacije domaćih navijača.

Arsenal je u Liverpul stigao bez kapitena i najboljeg igrača ekipe Seska Fabregasa, i to se osetilo u igri tima Arsena Vengera koji je u subotu produžio ugovor. Novajlija Maruan Šamak bio je neprimetan, ali je bio jedan od najzaslužnijih za autogol Reine u poslednjem minutu utakmice.

Sa druge strane, Hodžson je ostavio nedovoljno oporavljenog Toresa na klupi, Jovanović je ostavio veoma dobar utisak na debiju, dok će najveće pojačanje ekipe Džo Kol svoju prvu utakmicu u Premijer ligi za Liverpul pokušati što pre da zaboravi.

Bivši fudbaler Vest Hema i Čelsija je u 45. minutu brutalno startovao nad Koščelnijem, i sasvim zasluženo je zaradio direktan crveni karton. Osim tog incidenta, u prvom poluvremenu nije bilo mnogo prilika.

Odličan pokušaj iz prekida u petom minutu imao je Vermelen, na drugoj strani se N’Gogo u nekoliko navrata našao u izglednim situacijama, a Milan Jovanović je navijače ’kupio’ više požrtvovanom nego kvalitetnom igrom. Bivši igrač Standarda očigledno je imao tremu na debiju, ali je u nekoliko navrata otresao svoje čuvare i pokazao da je spreman za igre u Premijer ligi.

Posle prvog poluvremena koje je završeno crvenim kartonom Džoa Kola, bilo je očekivano da Arsenal preuzme inicijativu na startu drugog, ali umesto toga napao je Liverpul. Domaći tim je nošen podrškom publike zaigrao odlično, i već u 46. minutu došao je do prednosti.

Maskerano je proigrao N’Goga, a mladi Francuz je praktično iz mrtvog ugla jakim udarcem u bliži ugao savladao Almuniju. Iako je šut N’Goga bio jak i precizan čini se da je španski golman ipak morao da odbrani taj pokušaj.

Venger je u nastavku pokušao sa izmenama, ušli su Volkot, Rosicki i Van Persi, ali Arsenal nije uspevao da napravi pravu priliku. Vermelen je imao jedan dobar pokušaj glavom, a pre izjednačujućeg gola najbolju šansu imao je Rosicki čiji je udarac posle odličnog prodora Reina izbacio u korner.

Konačan rezltat postavljen je u 90. minutu, posle očajne reakcije Pepea Reine. Tomaš Rosicki centrirao je sa leve strane, golman Liverpula je loše procenio let lopte a Šamak je u naletu uspeo da je zahvati. Lopta se odbila od stative pravo u ruke španskog golmana, koji nije uspeo da je uhvati i neshvatljivo je bukvalno uneo u gol.

Do kraja je ostalo 1:1, pa će navijači Liverpula sigurno biti nezadovoljni jer ih je samo nekoliko minuta delilo od odličnog starta sezone U poslednjoj utakmici kola, koja je na programu u ponedeljak, Mančester junajted Nemanje Vidića dočekuje povratnika u najviši rang Njukasl.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve