Nova vest
Fudbal

Nedelja, 15.08.2010.

14:15

Štrajk u Srpskoj ligi – Beograd

Zbog najavljenog štrajka klubova u subotu nisu odigrane dve utakmice prvog kola Srpske lige – Beograd.

Izvor: B92, Sport

Autor:B92, Sport

Default images

Pored Nebojša kule, nije odigran meč Dorćol – OFK Žarkovo, dok se na Seltersu nisu sastali OFK Mladenovac i Palilulac.

Do bojkota trećeligaša došlo je zbog previranja i problema unutar i oko Fubalskog saveza Beograda. Mečevi nisu odigrani ni uprkos apelu Izvršnog odbora FSS.

Sve je počelo onog trenutka kada su klubovi Srpske lige, a ubrzo i Beogradske zone, kao i Prve beogradske lige, potpisali peticiju i najavili da neće igrati prvenstvene mečeve ako aktuelni predsednik FSB, Rade Đurović, i njegovi saradnici, ne podnesu ostavke.

Samim tim dovedeno je u pitanje i dalje takmičenje. Ostaje da se vidi šta će se dogoditi u nedelju kada je na programu još šest mečeva.

Predsednik FSB Rade Đurović izjavio je da ucena nije način za rešavanje problema.

Šta drugo da se kaže osim da je ovo presedan. Ucena nije nikome donela dobro i ne znam zašto se klubovi služe tim sredstvima. Svi imaju pravo da iskažu svoje mišljenje i opredeljenje, ali žao mi je ako se iza svega ovoga krije nešto treće“, rekao je Đurović.

Uprkos upozorenju čelnika FSS, mečevi nisu odigrani.

Još jednom ponavljam, žao mi je što su odlučili da ne igraju utakmice. Pojedini klubovi poslali su saopštenja da su izmanipulisani i da nisu potpisivali peticiju i evo dokle je sve to došlo“, nastavio je Đurović.

Prema pravilniku, svi klubovi bi trebalo da budu kažnjeni.

Komesar za takmičenje je nadležan i on će, shodno Pravilniku, odlučiti ko će, koliko i kako biti kažnjen“, zaključio je predsednik FSB.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve