Nova vest
Fudbal

Petak, 13.08.2010.

20:34

Počinje Premijer liga sa sedam Srba

U subotu počinje nova sezona u najkvalitetnijoj svetskoj fudbalskoj ligi, Premijer ligi Engleske.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Titulu ove godine brani Čelsi koji u prvom kolu dočekuje povratnika u elitu Vest Bromvič Albion.

Glavni rival svakako će biti Mančester junajted koji igra poseldnji meč prvog kola, u ponedeljak protiv još jednog povratnika Njukasla.

Titulu i slavu svakao da i žele, a mogu i da osvoje Arsenal i Liverpul koji igraju derbi već prvog dana, dok se najviše očekuje od Mančester sitija koji je trošio više od Real Madrida. “Građani” sa Totenhemom, još jednim kandidatom za vrh igraju prvi meč sezone.

Čelsi je prošle sezone bio jednako brutalan kao i po dolasku Romana Abramoviča na čelo kluba, a prvi meč igra protiv VBA u subotu uveče. “Plavci” su na otvaranju sezone u Engleskoj izgubili Komjuniti šild od Mančester junajteda 3:1. Ekipu su ovoga leta pojačali Josi Benajun i Brazilac Ramireš, dok su Stamford Bridž napustili Džo Kol, Mihael Balak, Deko i defanzivac Rikardo Karvaljo. Videćemo koliko će, i da li će ovi iskusni fudbaleri faliti ekipi Karla Anćelotija.

Prošlosezonski rivali u borbi za mesto u Ligi šampiona, Totenhem i Mančester Siti otvoriće sezonu od 13.45 časova, a “građani” će svakako želeti da se osvete “pevcima” koji imaju priliku da učestvuju u najelitnijem takmičenju. Ekipa Harija Rednapa je sjajnu prošlu sezonu najavila pobedom nad Liverpulom na otvaranju, i sada želi da ponovi to. Međutim, snažni Siti se dodatno pojačao ovoga leta potrošivši skoro 100 miliona funti, a stigli su David Silva, Aleksandar Kolarov, Jaja Ture i Mario Baloteli. Spursi su na 11 od poslednjih 12 međusobnih duela bili bolji, ali su pobedili u smo dve od devet premijernih utakmica.

Derbi kola igra se u nedelju, i to će biti jedini meč u poslednjem danu sedmice. Na “Enfild Roudu” Liverpul sa novim trenerom Rojom Hodžsonom i nekoliko novih igrača, među kojima je i Lane Jovanović, dočekuje Arsenal koji se celo leto branio od Barselone koja želi Seska Fabregasa. “Redsi” traže 200. pobedu u ligaškom fudbalu, ali su dobili samo tri od poslednjih 18 duela sa “tobdžijama”. Ekipa Arsena Vengera je neumoljiva na otvaranjima sezone, pobedila ja na osam od poslednjih devet premijera.

Kolo u ponedeljak zatvaraju stari rivali Mančester junajted i Njukasl. “Crveni đavoli” su sjajno igrali na pripremama za novu sezonu, mladi Meksikanac Havijer Ernandes Čičarito je eksplodirao i pokazao da će biti veliko pojačanje, a glavni posao za Fergusona bio je produžetak saradnje sa Nemanjom Vidićem. Čičarito će verovatno biti rezerva za Runija i Ovena. Sa druge strane, “svrake” su se posle jedne sezone igranja u Čempionšipu vratile tamo gde im je mesto, a svakako će želeti da impresioniraju na “Old Trafordu”, pre svega bivši “đavoli” Alan Smit i Deni Simpson. Ipak, “crno-beli” nisu nikada pobedili Junajted u Mančesteru u Premijer ligi, a na ukupno 70 gostovanja samo su devet puta slavili. Pre devet godina su poslednji put trijumfovali, 4:3 na “Sent Džejms Parku”. Ovo je peta uzastopna godina da Junajted sezonu otvara na “Teatru snova”.

U ovoj sezoni u Premijer ligi igraće ukupno sedam srpskih internacionalaca: Nemanja Vidić (Mančester junajted), Bane Ivanović, Nemanja Matić (Čelsi), Aleksandar Kolarov (Mančester Siti), Milan Jovanović (Liverpul), Nenad Milijaš (Vulverhempton), Nikola Žigić (Birmingem).

Uživajte u najboljem fudbalu na svetu i uz našu igru Fantasy Premijer liga za sezonu 2010-2011!

Parovi prvog kola Premijer lige:
13.45h Totenhem – Mančester Siti
16.00h Aston Vila – Vest Hem
16.00h Blekburn – Everton
16.00h Bolton – Fulam
16.00h Sanderlend – Birmingem
16.00h Vigan - Blekpul
16.00h Vulverhempton– Stouk
18.30h Čelsi – VBA

nedelja:
17.00h Liverpul – Arsenal

ponedeljak:
21.00h Mančester junajted – Njukasl junajted

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve