Nova vest
Fudbal

Nedelja, 08.08.2010.

17:51

Vidiću trofej Komjuniti šilda

Fudbaleri Mančester junajteda osvojili su 18. trofej Komjuniti šilda pošto su pred 84.000 gledalaca na Vembliju savladali Čelsi sa 3:1.

Izvor: Aleksa

Autor: Aleksa

Default images

Golove za tim Aleksa Fergusona na premijernom meču sezone postigli su Antonio Valensija u 41. novajlija Havijer Ernandes u 76. i Dimitar Berbatov u poslednjem minutu.

Strelac jedinog gola za Čelsi bio je Salomon Kalu u 83. minutu. Bio je ovo drugi uzastopni Komjuniti šild u kojem su se sastali Čelsi i Junajted, a ’crveni đavoli’ su se Čelsiju osvetili za poraz od pre godinu dana.

Nakon što je Dejan Stanković kao kapiten predvodio ekipu prvaka Evrope Intera u prijateljskom meču protiv Dalasa, još jedan bivši kapiten Crvene zvezde dobio je veliku čast. Nemanja Vidić u duelu sa Čelsijem nosio je traku oko ruke i na kraju podigao trofej.

Iako je Ser Aleks Ferguson tokom utakmice promenio dva igrača u odbrani, Nemanja Vidić je 'kapitenski' odradio svoj posao, i, pored odličnog Van der Sara, bio je najzaslužniji što Čelsi nije postigao više golova. Sa druge strane, iako je Čelsi primio tri gola, Branislav Ivanović je takođe bio odličan tokom svih 90 minuta u sastavu londonskih 'plavaca'.

Oba menadžera su pomalo kombinovala sa startnim postavama, ali je ipak viđen veoma dobar, takmičarski fudbal, i ako je suditi po ovom meču, sledi sjajna sezona u Premijer ligi.

Utakmicu na Vembliju pored kapitenske trake Nemanje Vidića, obeležio je gol mladog Meksikanca Havijera Ernandesa na debiju za Junajted, ali i fantastični Pol Skols. 35-godišnii fudbaler odigrao je utakmicu bez greške, delio je lopte saigračima tokom celog meča kao rukom, i bez dileme je igrač utakmice.

Čelsi je na kraju imao duplo više udaraca od protivnika, ali je Junajted svoje šanse iskoristio i zasluženo je slavio. U prvoj četvrtini meča londonski tim je bio bolji. Ipak, nekoliko odličnih intervencija Van der Sara i Vidića sačuvali su tim iz Mančestera u tom periodu.

Što je meč više odmicao, tim Aleksa Fergusona sve je više preuzimao inicijativu. Skols je gospodario sredinom terena, a odlični su bili i Valensija i Runi. Upravo su Ekvadorac i poularni ’Vaza’ bili najzaslužniji što je Junajted na poluvremenu vodio.

U 41. minutu Runi je prihvatio loptu kod desne aut linije u visoni šesnaesterca, sjajnim dodavanjem izbacio je Valensiju u situaciju ’jedan na jedan’, a Ekvadorac je to pretvorio u 1:0.

Na startu drugog dela Ferguson je zamenio napadački tandem, pa su umesto Runija i Ovena na teren ušli Ernandes i Berbatov. Iako je na startu drugog poluvremena Čelsi imao prvu priliku preko Malude, Junajted je bio znatno bolji tim.

Skols je nastavio da šalje teledirigovane lopte za svoje saigrače, ali se rezultat nije menjao sve do 74. minuta. Odlični Valensija prošao je po desnoj strani, uputio oštar centaršut na drugu stativu, a mladi Ernandes je postigao veoma neobičan gol. Meksikanac je pokušao da u padu nogom pogodi prazan gol, ali lopta se od njegove noge odbila u njegovu glavu i tek nakon toga završila u mreži.

Činilo se tada da je pobednik odlučen, a to su očigledno pomislili i fudbaleri Mančestera. Međutim, u 82. minutu Kalu je posle udarca Staridža i odbrane Van der Sara natrčao i smanjio na 2:1, a u narednih nekoliko minuta Junajted se panično branio.

Ipak, Vidić i drugovi su sve nalete uspeli da odbiju, a u nadoknadi vremena Nani i Berbatov odigrali su prelep dupli pas nakon čega je Bugarin lobovao Ilarija i postavio konačan rezultat.

Engleski šampionat počinje 14. avgusta. Junajted u prvom kolu dočekuje povratnika u najviši rang Njukasl, a Čelsi ekipu Vest Bromvič Albiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve