Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 05.08.2010.

20:27

Đurđević ponosan, Rajkard iznenađen

Trener fudbalera OFK Beograda Dejan Đurđević istakao je da je ponosan na njegov mladi tim, bez obzira na ubedljiv poraz od turskog Galatasaraja.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Fudbaleri OFK Beograda su u četvrtak poraženi od Galatasaraja rezultatom 5:1, u revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Ovo je bilo veliko iskustvo za moj mladi tim, bez obzira na ubedljiv poraz. Ponosan sam na moje igrače. Sada nam preostaje da naporno radimo i da se dobro spremimo za domaće prvenstvo", rekao je Đurđević posle meča.

Treba istaći da rezultat od 5:1 ne oslikava pravo stanje na terenu, pošto je OFK Beograd pružio sasvim solidan otpor turskom gigantu.

"Statistika kaže da smo mi uputili 13, a oni 11 šuteva ka golu. Od toga oba tima su po osam puta šutirala u okvir gola, ali su oni postigli pet, a mi samo jedan gol. To dovoljno govori o tome kakva je ovo bila utakmica", ocenio je Đurđević.

On je, međutim, priznao da je njegova ekipa napravila mnogo individualnih grešaka u odbrani. 

"Galatasaraj je zasluženo pobedio i ja im čestitam na tome. I pre meča smo govorili da su oni veliki favoriti i to su samo potvrdili. Odlika velikih timova je da kažnjavaju svaku grešku protivnika, a Galatasaraj je u revanšu baš to demonstrirao", dodao je Đurđević.

Trener Galatasaraja Holanđanin Frenk Rajkard čestitao je ekipi OFK Beograda na dostojnom otporu kakav nije očekivao.

"OFK nas je iznenadio i u prvom meču. Bili smo zatečeni, nismo očekivali takav otpor. Zato smo u Beogradu želeli da ispravimo sve greške. Dobro smo počeli meč, rano stigli do prednosti od 2:0. Međutim, OFK Beograd se ni tada nije predao - samo je krenuo napred", istakao je Rajkard.

"Čestitam im. Zaista nisam očekivao ovakvu igru i ovakvo požrtvovanje tako mladog tima", dodao je bivši trener španske Barselone, koji je sa tim klubom osvojio Ligu šampiona 2006. godine. 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve