Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 05.08.2010.

20:13

LE: Najranija eliminacija Zvezde

Fudbaleri Crvene zvezde eliminisani su u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope porazom od Slovana ukupnim rezultatom 3:2.

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Ekipa iz Bratislave pobedila je u prvom meču sa 2:1, u revanšu je bilo 1:1.

Slovan je poveo autogolom Đorđevića u drugom minutu, izjednačio je Kadu u 72. minutu. Utakmicu u glavnom gradu Slovačke obeležili su 50-minutni prekid zbog nestanka struje, loša igra Zvezde u prvom poluvremenu, bolja u nastavku ali nedovoljno da bi se izborili produžeci i izbegla najranija eliminacija ikada.

Ekipe su meč završile sa po desetoricom igrača na terenu jer je sudija podelio crvene kartone Slavoljubu Đorđeviću i Radeku Dosudilu.

Trener “crveno-belih” Ratko Dostanić napravio je tri izmene u odnosu na startnu postavu iz prve utakmice. Umesto Aleksandar Jevtića, Slavko Perovića i Vladimir Bogdanovića meč u Slovačkoj počeli su Marko Vešović, Aval Isah i strelac jedinog gola za Zvezdu na Marakani Aleksandar Trifunović.

Međutim, Zvezda je utakmicu počela loše i već u drugom minutu primila gol. Posle katastrofalne intervencije Pavla Ninkova pred golom, lopta je na levoj strani došla do Milana Ivane koji je ubacio u šesnaesterac, a kapiten beogradske ekipe Đorđević nespretno glavom sa šest metara poslao loptu u Stamenkovićevu mrežu.

Već u četvrtom minutu, na stadionu Pasijenki nestalo je struje i utakmica je prekinuta. Prekid je trajao 50 minuta sve dok se reflektori nisu nisu potpuno upalili, a igrači ponovili zagrevanje.

U nastavku su fudbaleri Slovana ponovo bili konretniji, imali dva šuta na gol, ali nisu ozbiljnije ugrozili Stamenkovića. Sa druge strane, Zvezdine akcije delovale su bezidejno bez značajnijih prilika. "Crveno-beli" su prvu pravu šansu imali u 20. minutu kada je Milovanović odlično izveo slobodan udarac, ali je Putnocki ipak uspeo da odbrani.

Do kraja prvog poluvremena, Slovaci su umirili igru, manje napadali. Zvezda je tek u finišu prvog dela imala još jednu ozbiljniju priliku kada je Ognjen Koroman naleteo na loptu, ali je Putnocki sjajno intervenisao i odveo svoj tim na odmor sa odličnim rezultatom.

U drugom poluvremenu, Crvena zvezda je nastavila dominaciju kada je reč o posedu lopte. Do odlične šanse za izjednačenje ‘crveno-beli’’ su stigli u 52. minutu posle prodora po desnoj strani Ninkova, koji je uputio odličan centaršut, ali je Trifunović sa sedam metara poslao loptu iznad prečke.

Posle samo nekoliko minuta dva tima ostala su sa po desetoricom igrača na terenu jer je sudija isključio kapitene Slavoljuba Đorđevića i Radeka Dosudila zbog međusobnog koškanja. Uzbuđenja se tu ne završavaju jer već u 60. minutu, arbitar poništava pogodak Trifunovića zbog ofsajda.

Zvezda je delovala bolje nego u prvom poluvremenu, a kao rezultat toga usledilo je izjednačenje u 72. minutu, strelac je bio Kadu. Brazilac je odličnom fintom prevario igrača Slovana, potom loptu prebacio na levu nogu i sjajnim udarcem sa 17 metara postigao pogodak. Kada se učinilo da će srpski predstavnik nastaviti da dominira na terenu, usledili su loši i bezidejni napadi napadi sa nauspešnom završnicom.

U četvrtom minutu sudijske nadoknade Trifinović je imao još jednu priliku koju nije iskoristio i time je označen kraj Zvezdine evropske priče ove sezone.



Slovan: Putnocki, Salata, Grendel, Božić, Ivana, Silvestr, Bagajoko, Guede, Janošik, Had, Dosoudil.

Crvena zvezda: Stamenković, Tošić, Koroman (88. minut Jevtić), Trifunović, Vilotić, Đorđević (k), Vešović (62. minut Jeremić), Kadu, Isah, Ninkov, Milovanović (82. minut Subašić)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

441 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve