Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 05.08.2010.

14:34

'Orlići' bez Obradovića i Petrovića

Selektor mlade fudbalera Srbije Ratomir Dujković objavio je spisak igrača za kvalifikacioni meč za EP protiv Slovačke 11. avgusta u Zlatim Moravcama.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Na spisku selektora Dujkovića nalaze se 22 fudbalera među kojima nema članova A selekcije Radosava Petrovića i Ivana Obradovića, ali ni internacionalaca Adema Ljajića i Danijela Aleksića.

"Razgovarao sam sa članovima stručnog štaba državnog tima o situaciji sa Petrovićem i Obradovićem. Njihov stav bio je da igrači rade se selekcijom koju predvodi Radomir Antić i da nam se, eventulano, priključe neposredno pred utakmicu sa Slovačkom", naveo je Dujković i dodao da nije pristao na takvu mogućnost.

On je podsetio da je stručni štab mlade reprezentacije u prošlosti imao problema sa igračima koji su "prekomandovani" iz A tima i da je to psihološki loše delovalo na fudbalere pošto su se osećali degradirano.

Obrazlažući odluku da za susret sa Slovacima izostavi Ljajića i Aleksića, Dujković je istakao da su ovoga puta šansu dobili "igrači koji su u proteklom periodu češće igrali i koji imaju više iskustva".

Meč protiv Slovačke selektor je ocenio kao "veoma važan", poručivši da će njegovi izabranici "ići na pobedu".

"Svima je dobro poznato da nam u duelu sa Slovačkom naredne sedmice odgovara samo pobeda i da nam eventualna podela bodova ostavlja samo teoretske šanse u finišu kvalifikacija", objasnio je Dujković koji se ne uzda previše u povoljne ishode završnih mečeva Hrvatske i Norveške.
On je istakao da stručni štab naše mlade reprezentacije dobro poznaje kvalitete slovačkih nada, napomenuvši da je najbitnija stvar da se njegovi učenici skoncentrišu na svoju igru.



Sastav reprezentacije Srbije:

Golmani: Budimir Janošević (Jagodina), Branilsav Danilović (Rad) i Živko Živković (Partizan)

Odbrana: Dejan Karan (Vojvodina), Slavko Lukić (Smederevo), Slobodan Rajković (Čelsi/Engleska), Marko Jovanović (Partizan), Jagoš Vuković (PSV/Holandija), Milan Milanović (Lokomotiva/Rusija), Nikola Leković (Rad), Nikola Gulan (Fiorentina/Italija)

Sredina terena: Nemanja Matić (Čelsi/Engleska), Filip Đuričić (Herenven/Holandija), Ivan Radovanović (Atalanta/Italija), Marko Stanojević (Rad), Nemanja Tomić (Partizan), Dušan Tadić (Groningen/Holandija), Marko Milinković (Košice/Slovačka) i Miralem Sulejmani (Ajaks/Holandija)

Napad: Vojo Ubiparip (Spartak), Nemanja Milić (OFK Beograd) i Stefan Šćepović (Briž/Belgija)

Utakmica Slovačka - Srbija igra se 11. avgusta u Zlatim Moravcama od 17 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

10 h

U fokusu

Vidi sve