Nova vest
Fudbal

Subota, 31.07.2010.

20:25

HJK Helsinki ubedljiv pred revanš

Fudbaleri Helsinkija, Partizanovog rivala u trećoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona, pobedili su sa 3:0 VPS u 16. kolu finske lige.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Šampion Finske je meč počeo u znatno izmenjenom sastavu u odnosu na duel u Beogradu u sredu (3:0), sa šest novih igrača na terenu.

U timu je bio i Davda Bah koji će igrati u revanšu, pošto je odslužio kaznu zbog suspenzije, a zanimljivo je da su strelci na meču bila tri igrača koja na meču u Humskoj 1 u igru ušla sa klupe (Parika, Pelvas i Vesto).

Helsinki je premijerni meč 16. kola rešio u prvom poluvremenu sa dva gola u svega tri minuta. U 34. je pogodio Parika, a u 37. Pelvas. U drugom delu ušao je i Vesto, kao i u Humskoj, a u 78. minutu postavio je konačan rezultat. Domaćin je bio više nego ubedljiv pred 1.500 gledalaca, sa 21 šutem ka golu rivala, a 11 u okvir gola. VPS je samo jednom zaposlio golmana Valena.

Od igrača koji su počeli duel u Begoradu, u subotu na terenu nije bilo Kansikasa, Skapinija, Karkainena, Zanelija i iskusnog Rihilahtija, dok je Makela ušao kao rezerva.

Helsinki je prvi u prvenstvu Finske sa 11 pobeda, tri remija i samo dva poraza, pa sa 37 bodova ima devet bodova prednosti i meč više od prvog pratioca Honke.

Revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Helsinkija i Partizana igra se u sredu na "Finer" stadionu sa početkom u 18 časova.

HJK Helsinki – VPS 3:0 (2:0)
Parika 34, Pelvas 37, Vesto 78

HJK Helsinki: Valen, Sunusalo, Sorsa, Rafinja (Vesto 60'), Pelvas (Ring 81'), Parika (Makela 68'), Ojala, Magnuson, Kamara, Fauler, Bah

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve