Nova vest
Fudbal

Petak, 30.07.2010.

15:16

Lukić: "Odgovornost je moja"

Predsednik FK Crvena zvezda Vladan Lukić izjavio je posle poraza ‘crveno-belih’ od Slovana da je krivica za neuspeh njegova.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Lukić je izjavio da je u međuvremenu tri puta odgledao snimak utakmice i da je uvideo greške i probleme koje Crvena zvezda pravi i ima.

Predsednik ‘crveno-belih’ najavio je da njegova ekipa može da trijumfuje u Bratislavi, ali samo uz drugačiji pristup utakmici.

Dva puta u toku noći i jednom ujutru sam pogledao utakmicu. Mislim da sam dobro uvideo sve naše probleme. Neke utiske ću reći javno, većinu zadržavam za komunikaciju sa svojim saradnicima. Zabrinut sam jer kad se premijera završi porazom pred svojim navijačima drugačije ne može da bude. Međutim, ne bih bio na ovom mestu i ne bih bio Zvezdaš kad ne bih verovao u svoj klub i kada ne bi protiv svakog tima na planeti želeo pobedu. Ako je Slovan mogao da nadigra Zvezdu na Marakani, ne znam zašto Zvezda ne može da nadigra Slovan u Bratislavi? To je realno a ne na naučna fantastika. Ali, podvlačim sve je to moguće uz mnogo bolju igru i potpuno drugačiji pristup”, rekao je Lukić.

Prvi čovek Crvene zvezde nije bežao od sopstvene odgovornosti.

Hoću da svaki Zvezdaš i čitava javnost znaju da Vladan Lukić stoji iza svake odluke i iza svakog rezultata. Ja sam doveo Ivana Adžića, Andriju Kleuta, ja sam doveo Vladimira Petrovića, ja sam dao predlog za njegovu smenu, i predložio Dostanića Upravnom odboru. Oni odgovaraju meni. Zna se ko šta radi u Zvezdi ali nijedna odluka nije bez mog odobrenja i ja sam vrh piramide”, rekao je Lukić.

Lukić je dodao da je deo odgovornosti svakako i na drugima, pogotov igračima.

Meni samokritika ne nedostaje, ali hoću da je vidim i kod drugih. Mislim i na igrače. Hoću da vidim pametnu analizu kod svakog od njih. Sa svim će se razgovarati, utvrdićemo greške i trudićemo se da ih ispravimo. Hoću da u Bratislavu pođu uzdignute i ciste glave sa jasnim planom kako ćemo da dobijemo utakmicu. Ja ću poći prvi i onaj ko nije spreman da pogine na terenu, da ostavi poslednji atom snage za pobedu i ko nije svestan šta znači Zvezdin grb i Zvezdin dres neće poći na revanš. Od igrača, članova stručnog štaba i članova uprave očekujem isto. Vodim Zvezdinu vojsku u Bratislavu koja ide na pobedu”, najavio je Lukić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

210 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve