Nova vest
Fudbal

Subota, 24.07.2010.

16:32

Kolarov za B92: "Dugo se čekalo"

Novi fudbaler Mančester sitija Aleksandar Kolarov rekao je u izjavi za B92 da je presrećan zbog dolaska u Mančester siti.

Izvor: Aleksa Gutović

Autor:Aleksa Gutović

Default images

Reprezentativac Srbije je u subotu dobio radnu dozvolu, prošao medicinske preglede i potpisao petogodišnji ugovor sa ’građanima’.

„Došao sam u veliki klub. Sve ovo što se pisalo, više je to bilo po novinama, nego što je stvarno tako bilo. Mislim da su se oni još ranije dogovorili, ali eto, ne znam ni ja što se toliko čekalo."

"Najbitnije je da sam sad ovde, obavio sam lekarske preglede, potpisao sam ugovor na pet godina i presrećan sam“, rekao je Kolarov za B92.

Pre, tokom i posle Svetskog prvenstva nekoliko klubova je želelo da u svojim redovima vidi srpskog reprezentativca. U jednom trenutku se činilo da je Real najbliži, ali Kolarov je na kraju završio u Mančester sitiju.

„Iskreno, pisalo se o mnogim klubovima, ali jedan od mojih prvih izbora je bio Mančester siti. Na kraju, ja sam najzadovoljniji što sam došao ovde. Što se konkurencije tiče, pa normalno, ja mislim da je dobro što na mojoj poziciji igra još jedan odličan igrač. Ne plašim se konkurencije, i nadam se da to može samo da poboljša moju igru“, smatra Kolarov.

Menadžer ’građana’ Roberto Mančini u nekoliko navrata je izjavio da je dugo pratio Kolarova. Italijan nije štedeo reči hvale na račun srpskog beka.

„Pa i ja sam čuo da me je dugo gledao, ali iskreno sa njim nikakav kontakt nisam imao. Čuo sam da su me pored Mančinija pratili i skauti Mančester sitija, i to možda i govori o ozbiljnosti ovog kluba koji je u velikoj ekspanziji. Ja sam srećan što sam ovde, ambicije nam se poklapaju.“

Kolarov će dolaskom u Siti postati sugrađanin, ali i ljuti rival na terenu sa bivšim kapitenom Crvene zvezde Nemanjom Vidićem.

„Pričao sam malo sa Vidom. On mi je rekao za Premijer ligu da je sigurno najjača na svetu. Vidim da je i on produžio ugovor u Junajtedu, i planiram da se ovih dana čujem sa njim kako bi se što lakše uklopio u sredinu.“

Kolarov se posle prelepog Rima i odlične klime seli u ne tako lepi Mančester koji ima veoma lošu klimu, kao i cela Engleska.

„Meni je bila želja da zaigram da jedan ovako veliki klub kao što je Mančester siti. Sigurno je da će biti promena i u stilu života i u stilu fudbala, ali meni je oduvek bila želja da igram u Premijer ligi, tako da mi neće biti ništa teško. Još jednom kažem, presrećan sam što sam ovde i nadam se da ću ispuniti očekivanja ljudi iz Mančester sitija.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve