Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 22.07.2010.

23:27

Partizan ubedljiv, Iliev debitovao

Fudbaleri Partizana su u četvrtak odigrali prijateljski meč sa Sremom iz Sremske Mitrovice i zabeležili ubedljiv trijumf rezultatom 6:2.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Za Beograđane je debitovao i povratnik u Humsku Ivica Iliev, koji je sredu potpisao jednogodišnji ugovor sa bivšim klubom.

Golove za aktuelnog šampiona Srbije postigli su Brašanac u 2. i 25, Bogunović u 26. i 29, Jovanović u 85. i Ostojić u 89. minutu. Srem je oba gola postigao iz penala, a strelci su bili Živković u 19. i Sovilj u 85. minutu.

’Crno-beli’ su se u sredu uveče plasirali u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto su i u revanšu u Jerevanu savladali Pjunik sa 1:0, ali je trener Aleksandar Stanojević odlučio da u meču sa Sremom pruži priliku igračima koji dan ranije nisu imali zapaženu minutažu.

Beograđani su goste ispratili kući sa šest golova u mreži, ali je rezultat mogao biti i ubedljiviji.

Srem je prvi put kapitulirao već u 2. minutu. Iliev, koji je sa dve asistencije za 35. minuta pokazao da će biti veliko pojačanje u nastavku sezone, sjajno je proigrao Darka Brašanca, koji je bez problema savladao golmana Bajića.

Rano primljeni gol je prilično uplašio goste, pa su i naredni minuti protekli u apsolutnoj dominaciji ’crno-belih’. Iz dobre igre Beograđani su stvorili još dve odlične prilike, koje nisu iskoristili Bogunović (na pas Ilieva) i Mijić (asistencija Bogunovića). Međutim, kako to obično biva, usledila je kazna. Aleksandar Miljković je zaustavio napadača Srema, ali je sudija Filipović bez mnogo razmišljanja pokazao na belu tačku. Živković je bio siguran sa 11 metara, pa su gosti u 19. minutu izjednačili na 1:1.

Tada je Partizan dodao gas i u roku od desetak minuta postavio stvari na svoje mesto. U 25. minutu Darko Brašanac i Miloš Bogunović su razmenili dupli pas, da bi potom Brašanac rutinski pogodio mrežu gostiju.

Samo što se krenulo sa centra, domaći su i treći put zatresli mrežu Sremaca. Branislav Jovanović je uputio dug pas, Iliev je samo okrznuo loptu i prosledio je do Miloša Bogunovića koji ovoga puta nije pogrešio – 3:1.

Za potpuni nokaut pobrinuo se, takođe, Bogunović. Ovoga puta slučajni asistent je bio Branislav Jovanović, koji je loptu ispucao ispred sopstvenog gola, a Bogunović iskoristio grešku odbrane Srema i ponovo izbio sam ispred golmana Bajića, koga je lako matirao za 4:1.

Partizan je i u nastavku meča bio dominantan u polju, a pa su 'crno-beli' u nekoliko navrata uspevali uspevali da ugroze gol Srema, ali su onda ponovo primili gol iz penala. Ovoga puta Sovilj je preuzeo odgovornost i lako savladao golmana Radosavljevića.

U samoj završnici utakmice dosuđen je penal i za ’crno-bele’. U kaznenom prostoru oboren je Mijić, a nepogrešiv sa bele tačke bio je Branislav Jovanović – 5:2. U trenutku kada se već očekivao kraj meča, Partizan je izveo jednu od lepših akcija na utakmici. Brašanac je sa leve strane uputio dobar centaršut, Miljković sa druge stative spustio glavom loptu Ostojiću za konačnih 6:2, a mladom defanzivcu je to bio prvenac u seniorskom timu.

Partizan: Živković, Miljković, Ostojić, Nastasić, Lazevski, Popara, Jovanović, Mijić, Brašanac, Iliev, Bogunović. Igrali su još: Radosavljević, Kamberović, Aškovski.

Srem: Bajić, Čolić, Sovilj, Tatumirović, Radunović, Milošević, Janković, Kaizi, Živković, Zec, Kali. Igrali su još: Karanović, Stanković, Milosavljević, Đurić, Stojiljković, Milanov, Nenadović, Vujić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve