Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 22.07.2010.

13:41

IFFHS: JSL kao liga Malija

Šampionat Srbije se prema najnovijoj rang listi koju je objavio Međunarodni institut za fudbalsku istoriju i statistiku nalazi na 79. poziciji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U konkurenciji je 115 liga, a osim srpskog, na 79. poziciji te liste nalazi se elitni rang takmičenja u Maliju.

Podatak za zabrinutost vodećih ljudi našeg fudbala je bolji plasman prvenstava Albanije, Bahreina, Litvanije, Bolivije, Moldavije i još nekih zemalja koji veoma malo znače u najpopularnijem sportu.

Od liga zemalja nastalih raspadom bivše Jugoslavije hrvatska je na 74, makedonska na 86, bosansko-hercegovačka i slovenačka na deobi 96, a crnogorska na 108. mestu.

Primat od engleske Premijer lige preuzela je španska Primera, zahvaljujući sjajnim rezultatima klubova iz te zemlje. Na drugom mestu nalazi se prvenstvo Brazila, a na trećem šampionat Argentine.

Lista deset država sa najkvalitetnijim ligama:

1. Španija
2. Brazil
3. Argentina
4. Italija
5. Engleska
6. Nemačka
7. Francuska
8. Peru
9. Čile
10. Paragvaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Španski sud blokirao račun Pikeu

Španski sud naložio je zamrzavanje bankovnog računa kompanije koju vodi Đerar Pike, dok traje istraga o poslovnom dogovoru da se takmičenje domaćeg Superkupa prebaci u Saudijsku Arabiju.

Beta

23:47

11 h

U fokusu

Vidi sve