Nova vest
Fudbal

Sreda, 21.07.2010.

23:59

Eduardo i zvanično u Šahtjoru

Reprezentativac Hrvatske Eduardo da Silva i zvanično je postao novi igrač ukrajinskog Šahtjora pošto je potpisao četvorogodišnji ugovor.

Izvor:

Autor:

Default images

Igrač koji je pre 27 godina rođen u Rio da Žaneiru, došao je u London 2007. godine za 7,.5 miliona funti.

"Nakon što je Srna rekao da garantuje za Eduarda sve je bilo gotovo. Siguran sam da će uz pomoć Srne i Brazilaca ubrzo Dudu biti onaj stari, isplatilo se čekati ga", izjavio je trener Šahtjora Mirčea Lučesku.

"Mi smo želeli Eduarda još dok je igrao u Dinamu, a uprkos teškoj povredi, verujemo da ćemo imati velike koristi od njega", dodao je trener Šahtjora.

U dresu Arsenala Eduardo je na 67 utakmica postigao je 20 golova, ali je veliki uticaj na tok njegove karijere i formu imala teška povreda iz februara 2008. godine kada mu je igrač Birmingema Martin Tejlor napravio dvostruki prelom članka.

Hrvatski reprezentativac se vratio na teren devet meseci kasnije, ali nije uspeo da dostigne formu koja ga je dovela u London te se izborio za mesto u prvom timu Arsenala.

Eduardo je karijeru počeo u mlađim kategodijama Bangua, a 1999. je došao u Dinamo iz Zagreba. 2001. je postao profesionalac i na 123 meča za "modre" postigao 83 gola.

Za reprezentaciju Hrvatske nastupio je 29 puta i postigao 18 golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve