Nova vest
Fudbal

Sreda, 21.07.2010.

19:54

Uspela Zvezdina 'generalka'

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su nemačkog Bundesligaša Hanover sa 3:2, u prijateljskom meču u slovenačkom Ptuju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bila je to poslednja provera Zvezde pred start sezone i duel sa slovačkim Slovanom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, koji je na program 29. Jula.

Golove za Zvezdu protiv stabilnog Bundesligaša postigli su Vilotić (9. minut), Bogdanović iz penala (56. minut) i Perović (90. minut), a strelci za Hanover bili su Jan Šlaudraf u 51. i Finac Mikael Forsel u 85. minutu.

Trener 'crveno-belih' Ratko Dostanić izveo je na teren ekipu koja će verovatno početi i duel protiv Slovana 29. jula. U poslednjoj liniji ispred golmana Stamenkovića stajali su Ninkov, Đorđević, Vilotić i Tošić, na sredini terena bili su Savio i Milovanović, krilne pozicije zauzeli su Koroman i Kadu, dok su u napadu bili Perović i Jevtić.

Nakon šanse Kadua u osmom, Zvezda je povela već minut kasnije. Korner sa desne strane izveo je Koroman, a ubedljivo najviši u šesnaestercu bio je Milan Vilotić koji je glavom zakucao loptu u mrežu Hanovera. Do kraja prvog dela nije bilo golova, a u 22. minutu Dejana Milovanovića zbog lakše povrede zamenio je Vladimir Bogdanović.

Početak drugog poluvremena propao je Nemcima koji su u 51. minutu došli do izjednačenja. Strelac je bio Jan Šlaudraf koji je sa oko 18 metara pogodio sam ugao Stamenkovićevog gola.

Međutim, već pest minuta kasnije Zvezda je ponovo vodila. Bogdanović je pronašao Ninkova na desnoj strani, ovaj je loptu prosledio za utrčalog Jevtića koga golman Hanovera ruši u kaznenom prostoru. Siguran sa penala bio je Bogdanović za 2:1.

Pet minuta pre kraja Hanover je ponovo izjednačio. Bila je to slična akcija kao kod prvog gola, lopta je išla kroz sredinu, stigla do Forsela koji sa ivice kaznenog prostora dobrim udarcem pogađa ugao gola za 2:2.

Međutim, u poslednjim trenucima utakmice Zvezda je stigla do pobede. Iako ovoga puta nije bio strelac, Zvezdin džoker ponovo je bio, na ovim pripremama odlični Miloš Trifunović. On je posle duge akcije Jeremića i Ninkova iz drugog pokušaja centrirao i pogodio u glavu Slavka Perovića koji se sa 2-3 metra samo 'poklonio' i postavio konačan rezultat.

Zvezda se sa priprema u Sloveniji vraća u četvrtak, a do duela sa Sovanom treniraće u Beogradu.

CRVENA ZVEZDA: Stamenković, Ninkov, Đorđević, Vilotić, Tošić, Savio, Milovanović, Kadu, Koroman, Jevtić i Perović. Igrali još: Bogdanović, Savić, Vešović, Ignjatijević, Trifunović, Jeremić, Nikolić,

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve