Nova vest
Fudbal

Sreda, 21.07.2010.

10:56

Ivica Iliev za B92: "Cilj je LŠ!"

Nekadašnji igrač Partizana Ivica Iliev potpisao je u sredu jednogodišnji ugovor sa beogradskim klubom. U izjavi za B92 Iliev kaže da je "Evropa ključni razlog".

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kao što je B92 najavio nekadašnji fudbaler Partizana, Mesine, Đenoe, PAOKa i Makabija iz Tel Aviva vratio se u klub čiji je dres nosio od 1997. do 2004. godine. Iliev je bio član generacije koja je ostvarila, za sada, jedini plasman nekog kluba iz Srbije u Ligu šampiona.

"Moja lična ambicija, a siguran sam i ambicija kluba i svih koji vole Partizan, je Liga šampiona. Prošlo je sedam godina, vreme je da se ponovo plasiramo u Ligu šampiona, ja hoću da dam svoj maksimum. Ako uspemo reći ću sam sebi da sam ispunio zadatak. U svakom drugom slučaju neću biti zadovoljan, neću sada da razmišljam ni o Ligi Evrope. Nadam se da ćemo cilj ostvariti, ako tako bude, svi srećni i zadovoljni," rekao je Iliev u prvoj izjavi za B92 posle povratka u Humsku.

Ivica Iliev rođen je 27. oktobra 1979. godine, kao klinac je došao u Partizan iz beogradskog Rada, a u crno-belom dresu odigrao je 327 utakmica i postigao 110 golova (prvenstvo 151/41, kup 17/10, evropski kupovi 18/3). U sadašnjem sastavu Partizana ima nekolicinu nekadašnjih saigrača.



"Ne znam svakog pojedinca u timu, ali sam dosta upućen i neće biti problema. U ofanzivnoj liniji tu je moj nekadašnji kapiten Sale Ilić, sa kojim sam sjajno sarađivao. Tu je Moreira, Kleo, a sve to pod dobrom kontrolom drži kapiten Mladen Krstajić. Na golu je još jedan veliki moj prijatelj Radiša Ilić",
kaže Iliev.

Napadač Partizana kaže da je vežbao u prethodnom periodu i da mu neće trebati mnogo vremena da uđe u dobru formu, a da će to pokazati već verovatno u narednom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Ubeđen sam da će Partizan ostvariti dobar rezultat u Jerevanu. Važno je da prođe. Posle toga zaista ne poznajem dobro protivnike. Za Ekranas sam tek sad prvi put čuo. Svi danas igraju fudbal i mnogo je teško bilo koga pobediti. Ipak, ja sam optimista i bez obzira na ime protivnika, ja uvek vidim Partizan kao pobednika", zaključuje Iliev.

Za reprezentaciju Srbije i Crne Gore odigrao je dve utakmice i postigao jedan gol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve