Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 19.07.2010.

13:15

Gvardioli se ostaje u Barsi

Trener fudbalera Barselone Pep Gvardiola izjavio je danas da želi da ostane u klubu dugi niz godina, iako je nedavno produžio ugovor samo do sledećeg juna.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

"Veoma sam srećan zbog još jedne sezone u Barseloni. Želim da nastavim da radim u ovom klubu i da navijači budu ponosni na nas", izjavio je Gvardiola.

Gvardiola je ekipu Barselone preuzeo u leto 2008. godine i do danas je osvojio sedam trofeja.

Novi predsednik Barselone Sandro Rosel ponudio mu je šestogodišnji ugovor, ali je Gvardiola odlučio da produži saradnju za samo 12 meseci "iz ličnih razloga".

"Osećam se bolje kada radim pod kratkoročnim ugovorima, to su neki lični razlozi... Ipak, zahvalan sam upravi kluba što mi je ukazala poverenje i ponudila višegodišnji saradnju", objasnio je on.

Pre dolaska na klupu prvog tima Barselone, Gvardiola je radio sa mlađim kategorijama u tom klubu.

"Osećam da, zasad, sve što radim ima smisao i stvari u ekipi dobro funkcionišu. Ako u sledećoj sezoni rezultati i odnosi sa igračima ne budu dobri, neće biti potrebe da ostajem", naveo je Gvardiola.

Gvardiola je potvrdio i da bi voleo da klub angažuje igrača sredine terena Arsenala Franseska Fabregasa, ali ne po svaku cenu.

"Želimo da on dođe, ali ako Arsenal ne želi da pregovara, od transfera neće biti ništa", zaključio je Gvardiola.

Prema pisanju engleskih medija, Arsenal je od Barselone za Fabregasa tražio više od 70 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve