Nova vest
Fudbal

Subota, 17.07.2010.

23:58

B92: Mrđa na putu ka Humskoj

Napadač Vojvodine Dragan Mrđa nalazi se na korak od prelaska u Partizan, saznaje B92.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Predsednici dva kluba Dragan Đurić i Ratko Butorović sastali su se u subotu oko 18 časova da dogovore uslove najvećeg transfera u Srbiji ovoga leta.

Dolazak najboljeg igrača JSL prošle sezone u redove šampiona gotovo je izvesan iako je Butorović ranije odbacio takvu mogućnost objašnjenjem da ne želi da pojačava rivala za titulu.

Dragan Mrđa rođen je 1984. godine u Vršcu. Karijeru je počeo u Crvenoj zvezdi 2001. godine, prethodno je igrao u mlađim kategorijama "crveno-belih". Dve sezone je proveo na pozajmici u Jedinstvu iz Uba (2003-2005), a potom je od 2005-2007. igrao za belgijski Lirs, poslednju sezonu na pozajmici u Zulte Varegemu. Sezonu 2007-2008 igrao je za Himki, a onda je prešao u Vojvodinu za koju je na 56 mečeva postigao 35 golova.

Osam utakmica odigrao je i za seniorsku reprezentaciju Srbije i dva puta bio strelac. Bio je i član nacionalnog tima na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, ali nije dobio priliku da igra. Na sajtu transfermarkt.de njegova tržišna cena se procenjuje na oko 2.5 miliona evra.

Pored Mrđe u Partizan bi ovih dana mogao da se vrati i bivši kapiten Milan Lola Smiljanić koji bi mogao da dođe kao slobodan igrač iz Espanjola koji još uvek duguje "crno-belima" novac od transfera iz 2007. godine.

Milan Smiljanić je dve godine mlađi od Mrđe, a rođen je u švedskom Kalmaru. Profesionalnu karijeru počeo je 2005. godine u Partizaanu. Posle dve sezone u Humskoj gde je bio i kapiten, 2007. prelazi u španski Espanjol. Za tim iz Barselone je odigrao 49 utakmica, a poslednjih šest meseci bio je na pozajmici u Sportingu iz Hihona. Šest puta je igrao za Srbiju i postigao jedan gol. Njegova tržišna cena je oko 1.2 miliona evra.

Partizan u ovom prelaznom roku doveo Kizita (Vojvodina), Radišu Ilića i Galešića (HIT Gorica, Slovenija), pozajmio Ivana Stevanovica (Sošo), vratio sa pozajmica Živkovića (Metalac GM), Miljkovića (Teleoptik) i Bogunovića (Kadiz), iz Teleoptika i mladog tima povukao Šćepovića i Askovskog.

Prema izjavama celnih ljudi kluba i trenera Stanojevića, prelazni rok je gotov što se dolazaka tiče, očekuje se da još ode Radosav Petrović (Vest Hem), verovatno tokom sledeće nedelje.

Partizan u sredu igra revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Pjunika u Jerevanu. "Crno-beli" brane prednost od 3:1 iz Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

197 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve