Nova vest
Fudbal

Subota, 17.07.2010.

20:36

Remi Zvezde sa turskim šampionom

Fudbaleri Crvene zvezde i turskog šampiona Burse odigrali su nerešeno 2:2, u prijateljskoj utakmici u Gracu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Zvezda je povela golom Koromana u drugom minutu, ali je Bursa preokrenula pogocima Badahira u 15. i Batale u 55. minutu. Konačan rezultat postavio je Trifunović u poslednjem minutu.

Bio je to drugi prijateljski meč Crvene zvezde u subotu, pošto je prethodno rezervni tim pobedio slovenačkog trećeligaša Veržej sa 4:1.

Ekipa Ratka Dostanića je u, do sada, najozbiljnijoj proveri pred novu sezonu odigrala veoma dobro. Zvezda je bila znatno bolji rival tokom svih 90 minuta, ali je dva puta kažnjena zbog loših intervencija odbrane pa je zbog toga izostala pobeda.

’Crveno-beli’ su otvorili duel na najbolji mogući način, i već u drugom minutu su došli do vođstva. Akcija je išla po desnoj strani preko Ninkova, Kadu je poslao loptu u kazneni prostor, Subašić vratio petom za Koromana koji je jakim i neodbranjivim udarcem sa oko 12 metara savladao golmana Burse.

U 10. minutu ekipa Ratka Dostanića odigrala je još jedan lep napad. Mladi Slavko Perović odigrao je odličan dupli pas sa Subašićem i nakon toga dobro šutirao u dalji ugao, ali je golman Ozkan nekako odbranio taj pokušaj.

Turski šampion, u čijem sastavu je bio i nekadašnji reprezentativac Srbije Ivan Ergić, osim nekoliko pokušaja iz slobodnih udaraca i kornera nije imao nijednu ozbiljnu akciju u prvih 45 minuta, osim one iz 15. minuta kada je i došlo do izjednačenja. Ipek je centrirao sa leve strane, a lošu markaciju Vilotića i Tošića iskoristio je Badir koji je neometan sa pet metara glavom savladao Stamenkovića.

U nastavku prvog poluvremena Zvezda je imala još nekoliko dobrih akcija, a pojačanje iz francuskog Lansa i nekadašnji kapiten Zvezde Dejan Milovanović pokazao je da će biti veliko pojačanje iako je sa ekipom proveo samo jedan dan. Milovanović je nekoliko puta odlično šutirao sa distance, a najbliži golu bio je u 42. minutu kada je pogodio stativu.

U drugom poluvremenu trener Zvezde napravio je osam izmena. Zaigrali su Savio, Ignjatijević, Jevtić, Jeremića, Vešović, Nikolić, Trifunović i Mikić. ’Crveno-beli’ su i tokom drugog poluvremena bili bolji, ali su ponovo primili jeftin gol. U 55. minutu Kečeli je dodao do Batale, ponovo je zakasnio Vilotić, a Stamenković nije uspeo da zaustavi pokušaj fudbalera Burse koji je dijagonalom pogodio mrežu.

U 61. minutu Slavoljub Đorđević je posle prekida i gužve u šesnaestarcu lako mogao da izjednači ali je slabo šutirao, a još bolju priliku imao je Savio četiri minuta kasnije. Brazilac je posle odlično izvedenog prekida sa leve strane imao praznu mrežu na drugoj stativi ali je njegov pokušaj sa pet-šest metara završio preko gola.

Najbolju akciju na utakmici Zvezda je izvela u 76. minutu. Vešović je odlično povukao kroz sredinu i dodao do Perovića, koji je iz prve sa ivice kaznenog prostora odlično proigrao Jeremića. Mladi fudbaler imao je situaciju ’jedan na jedan’, ali je golman turske ekipe ipak odbranio udarac Jeremića.

Do kraja utakmice Zvezda je imala još jednu priliku. Vešović je u 87. minutu ukrao loptu na desnoj strani i dosta dobro centrirao, Jeremić je prihvatio loptu i pokušao udarcem u dalji ugao, ali golman Burse je nekako odbranio i ostalo je 2:1 za turskog šampiona.

Pravda je ipak zadovoljena u poslednjim trencuima utakmice. Ponovo je začetnik akcije bio Vešović koji je dodao do Mikića na desnoj strani. Centaršut desnog beka izblokiran je ali se lopta odbila do Trifunovića koji je tako pootigao i treći gol u subotu. Trifunović je prethodno bio dvostruki strelac u pobedi rezervnog tima protiv trećeligaša Veržeja.

Zvezda novu sezonu počinje 29. jula kada će na svom terenu dočekati slovački Slovan iz Bratislave.

CRVENA ZVEZDA: Stamenković, Ninkov, S. Đorđević, Vilotić, Tošić, Bogdanović, Milovanović, Kadu, Koroman, Subašić i Perović.
BURSA: Ozkan, Erdogan, Aziz, Kečeli, Stajnert, Batala, Sal, Ergić, Tandogan, Ipek. Igrali su još: Tekin, Ivankov, Jildirim, Albajrak, Sarak, Odabasi, Vederson, Has, Insua, Demir, Kirita, Sen, Ozturk.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve